Dubravka Petric/PIXSELL
Dubravka Petric/PIXSELL

Tomas: "Postoji imperativ, tri boda ćemo ostvariti samo ako ćemo energijom dominirati u utakmici"

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 21.09.23. | 14:24

Dvoboj Osijeka i Varaždina otvara deveto kolo.

Dvoboj Osijeka i Varaždina otvorit će 9. kolo Hrvatske nogometne lige. Utakmica je na rasporedu u petak, 9. rujna na Opus Areni, a početak je zakazan za 18 sati.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Domaćin je upisao poraze u posljednja dva kola, oba u derbijima i to protiv Dinama te Rijeke. Stoga je utakmica protiv Varaždina izuzetno bitna za Osječane, što je na konferenciji za medije potvrdio trener Stjepan Tomas.

"Sigurno da postoji imperativ. Želimo tri boda, pobjedu, vratiti se na stare staze i prikazivati igre koje smo prikazivali pred našim navijačima. Želimo se nametnuti, držati ritam, voditi glavnu riječ od prve minute. Varaždin je sigurno teška i zahtjevna utakmica, momčad koja teži nogometu kroz pas i kombinatoriku, imaju dobre pojedince i individualce. Neće biti nimalo lagana utakmica, dolazimo iz serije od dva poraza nakon koje pod svaku cijenu moramo tražiti tri boda. Ostvarit ćemo ih samo ako od prve minute budemo djelovali kao momčad koja će s energijom dominirati u utakmici", rekao je Stjepan Tomas, trener Bijelo-plavih.

Osvrnuo se Tomas i na zdravstveni bilten, dobra je vijest što za momčad ponovo konkurira Mijo Caktaš koji je odradio suspenziju zbog žutih kartona.

"Svi igrači su u kadru, Caktaš se vraća u momčad. Manjih problema imao je Mierez, ali u treningu je i sigurno će nastupiti. Vidjet ćemo kroz trening hoće li biti manjih promjena, ali imamo dovoljno kvalitetan kadar, igrači koji su na klupi odlično rade i svaki od njih zaslužuje priliku. Svime što pokazuju na treningu zaslužuju da se na njih računa, idem tim putem i znam da će svi koji nastupe dati svoj doprinos pobjedi jer nas zanimaju samo tri boda. Garmash? S nama je tri tjedna, dobro radi, diže se kroz treninge", zaključio je Tomas.

Uz trenera, na konferenciji za medije bio je i veznjak Petar Brlek. Osvrnuo se na novinarsku konstataciju da Bijelo-plavi puno kvalitetnije igraju na Opus Areni nego na gostovanjima.

"Može biti da je do terena, do atmosfere. Svima je jasno da se na gostovanjima moramo popraviti, dok je pred našim navijačima na ovom stadionu ljepše i lakše igrati. Sada to moramo preslikati na gostujuće utakmice", poručio je Brlek. (G)



Tagovi

Hrvatska nogometna ligaHNLStjepan TomasNK OsijekOsijek

Ostale Vijesti