HNK Hajduk Split
HNK Hajduk Split

Tobol poražen od drugoligaša, Pogon šalje upozorenje Osijeku

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 25.07.21. | 21:58

Pogledajte kako su ovog vikenda prošli protivnici hrvatskih klubova u Europi

Hrvatski predstavnici odradili su prošli tjedan europskih utakmica bez poraza s tri pobjede i jednim remijem. Dinamo je u drugom pretkolu kvalifikacija za Ligu prvaka slavio na Maksimiru protiv Omonije s 2:0. Hajduk, Rijeka i Osijek igrali su prve susrete u Konferencijskoj ligi u drugom pretkolu tog natjecanja.


Rijeka je po velikoj vrućini uspjela slomiti maltešku Gziru i slavila istim rezultatom kao i Hajduk prije dvije godine protiv istog protivnika u prvoj utakmici, s 2:0. Na Poljudu je publika dočekala europsku utakmicu nakon dvije godine, baš nakon ispadanja od Maltežana, a igrači su publici vratili na najbolji mogući način – pobjedom protiv Tobola s 2:0.

Osijek je u prvoj utakmici gostovao kod Pogona i u Gradskom vrtu će krenuti utakmica s ukupnim rezultatom kao i u Szczecinu – s 0:0.

Ciparskoj Omoniji i malteškoj Gziri još nije počelo nijedno domaće natjecanje. Cipranima počinje krajem kolovoza, a na Malti sredinom istog mjeseca. Prvenstvo je tek počelo u Poljskoj, a Pogon je u prvom kolu Ekstraklase slavio protiv Hajdukovog prijateljskog kluba Gornika Zabrze čiji se navijačli zovu isto kao i splitski. U prvom prvenstvenom susretu ove sezone Pogon je upisao sva tri boda pobjedom 2:0.

Zato su sva natjecanja u Kazahstanu u odmakloj fazi. Danas su Hajdukovi protivnici igrali kup utakmicu protiv drugoligaša Maqtaarala na svom terenu u kojoj su doživjeli debakl. Gosti su vodili čak 0:3, a Hajdukov je protivnik ublažio poraz i na kraju je završilio s 3:4 za goste.

Treba kazati da je trener Tobola u ovom ogledu protiv drugoligaša odmarao ključne igrače za uzvrat s Bijelima, te da Tobol nije ispao iz Kupa s obzirom da u Kazahstanu se to natjecanje igra po skupinama.


Tagovi

KazahstanTobolPogon SzczecinEkstraklasaOmonia NicosiaGzira United

Ostale Vijesti