Lewis REUTERS/Lisi Niesner
Lewis REUTERS/Lisi Niesner

TM Update: Gvardiolu narasla cijena, 13 igrača vrijedi najmanje 100 milijuna eura

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 10.10.23. | 17:46

Real Madrid ima četiri igrača među top 100, Manchester City tri...

Transfermarkt je ažurirao cijene najvrjednijih igrača današnjice, a za nas najbitnija vijest je skok Joška Gvardiola sa 75 milijuna eura na 80 čime je polivalentni branič Manchester Cityja zadržao status najvrjednijeg Hrvata na tržištu, ali i najvrjednijeg braniča današnjice, zajedno s kolegom iz Manchester Cityja Rubenom Diasom koji također vrijedi 80 milijuna eura.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U klub igrača koji vrijede najmanje 100 milijuna eura uskočili su Declan Rice, koji je ovog ljeta za 116.6 milijuna eura prešao iz West Hama u Real Madrid te Cityjev Rodri koji je posrtao treći igrač prvaka Europe koji vrijedi najmanje 100 milijuna eura i jedini igrač koji vrijedi 100+ milijuna, a stariji je od 25 godina. Preostala dvojica iz Manchester Cityja su Phil Foden (110 milijuna eura) i Erling Haaland koji vrijedi 180 milijuna eura, kao i napadač Manchester Cityja, Kylian Mbappe.

Ukupno 13 igrača vrijedi najmanje 100 milijuna eura, a najviše igrača u tom 'klubu' ima Real Madrid, njih čak petoricu. Treće mjesto najvrjednijih igrača svijeta drži Vinicus Junior (150 milijuna), a četvrto Jude Bellingham (120) koji igra u impresivnoj formi i ove sezone je već zabio 10 pogodaka u isto toliko utakmica. Istu vrijednost TM je dao Arsenalovom Bukayo Saka (Topnici imaju dva igrača od 100+ milijuna eura), te Victoru Osimhenu za kojeg se špekulira da bi mogao prijeći u Real Madrid.

Uz ranije spomenutog Fodena, 110 milijuna eura vrijedi Bayernocv Jamal Musiala, a 100 milijuna vrijede Pedri (Barcelona), Rodrygo (100), Federico Valverde (100), te već spomenuti Rodri i Declan Rice.

Na granici od 100 milijuna eura, odnosno 10 milijuna manje, su Moises Caicedo (Chelsea), Rafael Leao (Milan), Gavi (Barcelona), Martin Odegaard (Arsenal) i Harry Kane (Bayern).

Kada govorimo o nacionalnosti, najviše igrača među top 10 najvrjednijih na svijetu ima Engleska (tri), na drugom mjestu je Brazil (dva), a po jednog imaju Norveška, Francuska, Nigerija, Njemačka i Španjolska. Ako govorimo o top 20, odnosno top 24 najvrjednija igrača (njih šest vrijede 85 milijuna eura), Englezi imaju pet igrača, Brazilci, Španjolci i svjetski viceprvaci Francuzi tri, Nijemci i Norvežani dva, a svjetski prvak Argentina samo jednog, Lautara Martineza koji vrijedi 85 milijuna eura (koliko vrijede i Gruzijac Hviča Kvarachelija, Brazilac Bruno Guiomaraes, Nijemac Fliorain Wirtz, Francuz Eduardo Camavinga...)

Drugi najvrjedniji Hrvat je i dalje Mateo Kovačić (38 milijuna), Marcelo Brozović vrijedi 25, a Mario Pašalić i Lovro Majer 20. Josip Šutalo i Luka Sučić su na 18, Nikola Vlašić na 17, a najvrijedniji igrač HNL-a i dalje je Dinamov Martin Baturina (15 milijuna), a odlaskom J. Šutala, Dominika Livakovića i Luke Ivanušeca u inozemstvo, na drugo mjesto skočio je Marko Livaja s osam milijuna eura.

Cijena Luke Modrića već neko vrijeme je nepromijenjena 10 milijuna eura.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

TransfermarktJoško GvardiolErling Haaland

Ostale Vijesti