EXPA/ Reinhard Eisenbauer/EXPA
EXPA/ Reinhard Eisenbauer/EXPA

TM u Austriji: Sučić među najskupljima, porasla cijena Ljubičiću

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 11.11.22. | 20:11

Sjajna forma 20-godišnjeg napadača Hajduka na posudbi u LASK-u nije prošla neopaženo

Posljednjih dana specijalizirana internet stranica za tržišne vrijednosti igrača Transfermarkt ažurira cijene po raznim državama. Nedavno su donijeli promjene za HNL, a sad su posjetili i austrijsku Bundesligu. Najskuplji igrači očekivani dolaze i Red Bull Salzburga, a oni drže čak prvih 17 mjesta. Među njima su i dva Hrvata, Luka Sučić kojeg TM cijeni na 20 milijuna eura i Roko Šimić koji je procijenjen na 5 milijuna eura.

Prvo mjesto najskupljih igrača u Austriji drži napadač Red Bulla Noah Okafor, a on je ostvario rast po TM-u za 7 milijuna i njegova cijena je sada 25 milijuna eura. Na 20 milijuna eura TM cijeni četiri igrača momčadi iz Salzburga, a osim hrvatskog veznjaka tu je i srpski branič Strahinja Pavlović. Branič je ostvario najveći rast cijene u Austriji koja je skočila za 12 milijuna eura. Red Bull je ovog stasitog 21-godišnjaka otkupio za sedam milijuna eura proteklog ljeta i ubrzo je postao jedan od ključnih prvotimaca najbolje austrijske momčadi.

On se tako izjednačio sa suigračima već spomenutim hrvatskim reprezentativcem Lukom Sučićem, talentiranim slovenskim napadačem Benjaminom Šeškom te austrijskim veznjakom Nicolasom Seiwaldom koji tu cijenu drže od zadnjeg ažuriranja. Cijenu od ranijeg ažuriranja drži i mladi hrvatski reprezentativac Roko Šimić, a od Hrvata u Austriji najveći rast je ostvario Marin Ljubičić.

Sjajna forma 20-godišnjeg napadača Hajduka na posudbi u LASK-u nije prošla neopaženo ni TM-u pa je njegova cijena narasla na 3.5 milijuna eura. To mu je drugi rast cijene otkako je u austrijskoj ligi. Kad je odlazio na posudbu TM ga je cijenio na 1.5 milijuna eura, a onda mu je krajem rujna cijena ažurirana na 2.5 milijuna eura. Za LASK je upisao 16 nastupa i zabio 13 golova, a austrijski klub ima opciju otkupa njegovog ugovora na kraju sezone za oko 2.5 milijuna eura uz postotak od buduće prodaje. S obzirom na formu, Austrijanci bi taj posao voljeli odraditi i prije isteka sezone. (km)



Tagovi

TransfermarktGermanijak transferinogometni transferitransferMarin LjubičićLuka SučićRoko Šimić

Ostale Vijesti