EXPA/PIXSELL
EXPA/PIXSELL

TM posjetio Austriju: Sučiću drastično porasla cijena, pala nekadašnjem napadaču mladih Vatrenih

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 07.09.21. | 21:29

Cijena je skočila i talentiranom slovenskom napadaču Salzburga

Specijalizirana internetska stranica za transfere i vrijednosti igrača Transfermarkt ažurirala je vrijednosti nogometaša na austrijskom tržištu, posebno elitni razred austrijskog nogometa Bundesligu. Kao dio posredničkog ažuriranja, Transfermarkt.at je ažurirao tržišne vrijednosti 56 igrača.

Apsolutni rekorderi po rastu cijena igrača je, očekivano, Red Bull Salzburg. Čak 15 od prvih 18 igrača dolaze iz ovog kluba, a među njima je i mladi Vatreni Luka Sučić koji oduševljava igrama u dresu austrijskog kluba. Dominacija RB Salzburga bila je evidentna na početku sezone, koji je trenutno na prvom mjestu sa šest pobjeda u šest utakmica.

Najveći rast cijene ostvario je njemački napadač nigerijskog porijekla Karim Adeyemi koji je zabio u debiju za Elf i digao si cijenu za 10 milijuna eura pa je njegova ukupna vrijednost sada 20 milijuna. Ovaj napadač tako je postao najvrjedniji eksponat austrijske Bundeslige, a ove sezone je zabio već šest golova.

Njegovim suigračima Mohamedu Camari i Rasmusu Kristensenu skočila je cijena na 16, odnosno 12 milijuna, a prate ih mladići iz Slovenije i Hrvatske.

Riječ je o već spomenutom hrvatskom veznjaku Luki Sučiću kojem je cijena skočila s 3 milijuna na 7,5 milijuna eura, a drugi je talentirani napadač slovenske reprezentacije Benjamin Šeško koji je bio na 5 i sad je na 8 milijuna eura.

Jedini igrač koji nije iz Salzburga, a da je među deset najvećih dobitnika ažuriranja tržišne vrijednosti je Kelvin Yeboah. Ovaj 21-godišnji napadač postigao je četiri gola u prvih šest utakmica i na dobrom je putu da prestigne formu od prošle sezone u kojoj je zabio šest zgoditaka. Rođen u Gani, talijanski napadač Sturm Graza udvostručio je svoju tržišnu vrijednost na 3,5 milijuna eura. Kao rezultat toga, on je jedan od samo tri igrača čija je tržišna vrijednost veća od 3 milijuna eura, a trenutno nije pod ugovorom s Red Bull Salzburgom.

Od hrvatskih igrača na listi je donedavni napadač mladih Vatrenih Dario Vizinger, samo u njegovom slučaju došlo je do pada cijene na milijun eura, a prije ovog ažuriranja TM ga je cijenio na 1,3 milijuna.

S ukupnom vrijednošću momčadi od 152,75 milijuna eura, Salzburg je sada 63. na ljestvici najvrjednijih klubova ispred Club Bruggea i odmah iza 11. rangirane momčadi Serie A, Cagliari Calcio.


Tagovi

Red Bull SalzburgLuka SučićDario Vizinger

Ostale Vijesti