REUTERS/Albert Gea
REUTERS/Albert Gea

TM ga vrednuje na 15 milijuna eura, ove sezone zabio je sedam golova u La Ligi, a sad ide u zatvor!

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 04.05.22. | 13:43

Dužan je platiti i 50 tisuća eura kompenzacije, a dobio je i zabranu pristupa žrtvi na 500 metara narednih 12 godina.

Nekadašnja velika nada španjolskog nogometa, kojeg je svojevremeno Valencia dovela u svoje redove za 10 milijuna eura, a posljednje tri godine brani boje Celte Vigo, Santi Mina, osuđen je na četiri godine zatvora zbog seksualnog zlostavljanja. Odluku je donio sud u Almeriji, a Mina je osuđen zbog napada na ženu u gradu Mojacaru u ljeto 2017. godine (tada je bio igrač Valencije).

Sutkinja Tarsila Martinez oslobodila je Minu od kaznenog djela seksualnog zlostavljanja za koje je tužitelj tražio osam godina zatvora, a privatni tužitelj devet i pol godina. Kazna je ipak blaža, a Mina se žrtvi idućih 12 godina ne smije približiti na manje od 500 metara i platiti 50 tisuća eura kompenzacije.

Santiago Mina je produkt Celtine škole nogometa, prošao je kroz sve mlađe uzraste španjolske reprezentacije, a prije sedam godina ostvario je 10 milijuna eura težak transfer u Valenciju prije nego se 2019. vratio u matični klub, gdje je imao sjajan status.

Ove sezone postigao je sedam pogodaka u La Ligi, bolji od njega je tek kapetan Iago Aspas koji ih je skupio duplo više, a Celta je trenutno 12. momčad španjolskog prvenstva.

Bespotrebno je isticati da ove sezone više neće igrati nogomet te da ga se Celta odrekla. Ugovor koji je bio važeći još nešto više od dvije uskoro će biti i službeno raskinut, a umjesto da oduševljava svojim potezima i golovima na terenu, Mina će uskoro biti iza zatvorskih ćelija.


Tagovi

Santi MinaCelta

Ostale Vijesti