REUTERS/Isabel Infantes
REUTERS/Isabel Infantes

TM ažurirao La Ligu: Realu znatno porasle dionice, Englezu tržišna vrijednost skočila u nebo!

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 13.10.23. | 15:34

Novi podaci Tranfsermarkta.

Stranica zadužena za procjenjivanje tržišnih vrijednosti igrača i klubova – Transfermarkt korigirala je cijene za španjolsku La Ligu. A kako stvari stoje u prvom razredu španjolskog nogometa, govori sljedeća činjenica. Naime, od 40 najvrjednijih nogometaša, njih 14 dolazi iz redova Reala i Barcelone.

„On je nevjerojatan nogometaš. Rođen je da igra u Realu i da oblikuje jednu eru najvećeg kluba na svijetu“, komentirao je nedavno Vinicius Junior igre svojeg suigrača Judea Bellinghama. S deset pogodaka u deset utakmica, engleski reprezentativac nedvojbeno je opravdao hajp stvoren oko njega, ali i astronomsku cijenu koju je Real platio dortmundskoj Borussiji ovog ljeta.

A nakon sjajnog starta, njegova cijena je skočila za 30 milijuna eura i Bellingham sada vrijedi 150 milijuna eura.

Uz njega je spomenuti Vinicius koji prema Transfermarktu također vrijedi 150 mil. eura, a u top pet su još i Pedri, Rodrygo i Federico b– svi vrijede po okruglih sto milijuna eura.

Inače, vrijednost madridskog Reala je sada prebacila vrijednost od jedne milijarde eura zbog čega je Kraljevski klub na četvrtom mjestu najskupljih momčadi svijeta, iza Man. Cityja, Arsenala i PSG-a.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

La LigaReal MadridBarcelonaJude Bellingham

Ostale Vijesti