REUTERS/Borut Zivulovic
REUTERS/Borut Zivulovic

TM ažurirao cijene igrača u Rusiji: Porasla cijena Mori, najviše poskupio veliki talent

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 15.09.21. | 19:43

Skočila je cijena još jednom Hrvatu

Transfermarkt je ažurirao vrijednosti igrača ruske lige, a u samom vrhu odlaskom Nikole Vlašića u West Ham nema više Hrvata. No to ne znači da pojedincima nije skočila cijena po novom ažuriranju.

Prema ovom specijaliziranom portalu najviše je sada profitirao Arsen Zakharyan, 18-godišnji veznjak Dinamo Moskve koji je oduševio sve u utakmici protiv Hrvatske. Baš tu utakmicu i debi za rusku reprezentaciju TM ističe kao jedan od razloga za rast cijene. Ovog ljeta bio je na meti RB Leipziga i Chelsea, ali je odlučio ostati u Rusiji jer smatra da je još rano za inozemstvo.

Njemu je vrijednost skočila s četiri na devet milijuna eura pa je tako postao najskuplji Rus do 21 godine, a ušao je i u top 20 igrača po vrijednosti do 18 godina. Što se tiče veliko skoka tu je i njegov suigrač iz kluba, 19-godišnji napadač Konstantin Tyukavin koji je poskupio za tri i pol milijuna eura pa mu je sad cijena 6.5 milijuna. On dijeli drugo mjesto po skoku cijene s ofenzvnim veznjakom Lokomotiv Moskve Rifatom Zhemaletdinovim koji je isto poskupio za 3.5 milijuna, ali njegova cijena je sada sedam i pol.


Od Hrvata u ruskoj Premier ligi najveći skok u cijeni ima Nikola Moro. Veznjak Dinamo Moskve i hrvatske reprezentacije poskupio je nakon Dalićevog poziva za milijun eura pa ga sad TM cijeni na osam milijuna, što je za pola milijuna manje od iznosa za koji je stigao iz zagrebačkog Dinama.

Cijena je skočila i nekadašnjem stoperu Osijeka, Mateu Baraču koji je ovog ljeta stigao u Soči iz bečkog Rapida. Njegova cijena po TM-u je sad 1.8 milijuna eura, a bila je za 300 tisuća eura manja.

Prema TM-u među top 5 najskupljih igrača ruske lige su četiri igrača Zenita i to na prva četiri mjesta. Prvo mjesto drži iranski napadač Serdar Azmoun koje procjenjuju na 25 milijuna, iza njega je Malcom na 22, Wendel i Wilmar Barrios na 18 milijuna, a na 18 milijuna procjenjuju i Khvivhu Kvaratskheliju gruzijsko krilo iz Rubin Kazana.


Tagovi

Nikola MoroPremier liga Rusije

Ostale Vijesti