Marko Lukunić, Igor Kralj(PIxsell
Marko Lukunić, Igor Kralj(PIxsell

Tko umjesto Ivanušeca u Pragu? Marin je prvi izbor, 'otpisani' dvojac čeka u niskom startu, veliki talent i dalje 'u ormaru'

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 29.08.23. | 17:00

Vidović tek treba stići, Stojković je ozlijeđen i Jakirović traži rješenje za tu poziciju. Marin se, kao i protiv Rijeke, nameće kao glavna opcija

Kako će izgledati Jakirovićev Dinamo u četvrtak u Pragu, u uzvratu play-offa, u još jednoj ključnoj utakmici sezone? Jer, nije isto plasirati se u Europsku ili Konferencijsku ligu, velika je to razlika. Zapravo, ne bi tu trebalo biti previše nepoznanica, Jakirović je u svoje, prve dvije utakmice, već pokazao tko mu čini okosnicu momčadi, a na kojim pozicijama još traži rješenje. Dakle, uglavnom bi sve trebalo biti jasno, osim - tko će zamijeniti Luku Ivanušeca?

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Moharrami, Ristovski, Perić i Ljubičić trebali bi činiti zadnju liniju, Mišić, Bulat i Baturina držati sredinu, Špikić na desnom krilu i Petković u napadu. Naravno, uz Nevistića na vratima. Ostaje samo to pitanje tko će u Pragu, u utakmici, koja osigurava Europsku ligu, zaigrati na mjestu, na kojemu je u Zagrebu, na svojem oproštaju igrao Luka Ivanušec. I bio, uz Petkovića, najbolji Dinamov igrač. Protiv Rijeke je odmah u vatru trebao Luka Stojković. Mladić, koji je tek stigao iz Lokomotive, uzeo je i Ivanušecov broj 7, trebao je debitirati u prvih 11, a onda se na zagrijavanju ozlijedio. Znamo, ozljeda je teža, stradao mu je prednji križni ligament i neće ga biti više od šest mjeseci. Umjesto njega u udarnoj je momčadi zaigrao Antonio Marin, dečko, koji dosad nije dobio previše prilika u Dinamu, pogotovo ne u kontinuitetu, iako je na posudbama u Rijeci i Šibeniku odigrao vrlo dobre role. No, svaki je put, po povratku u Dinamu ostao u drugom planu.

Antonio Marin ušao je u zadnju godinu ugovora i ova mu je sezona zadnji pokušaj da se u Dinamu izbori za mjesto, jer, neće ni on više čekati neko novo vrijeme. Marin je protiv Rijeke dobro ušao u utakmicu, nekoliko puta odlično probio Veigu, imao je i šansu za pogodak u kojoj je mogao bolje reagirati. Izišao je u 60.minuti i, može se reći, da je istaknuo ozbiljnu kandidaturu za nastup u Pragu, da je Jakiroviću trenutno prvi izbor. Cijeni ga Jakirović još iz Rijeke, tamo je igrao svoj najbolji nogomet, Jakirović vjeruje da ga i u Maksimiru može pretvoriti u ozbiljnu opciju. Marin bi tako mogao dobiti šansu u Pragu od prve minute, šansu kakvu dosad nije imao, nikad za Dinamo nije bio startet u europskom dvoboju. Bude li to u Pragu, bit će mu to sigurno veliki poticaj i velika šansa da se nametne u Maksimiru.

Glavni konkurenti Antoniju Marinu dvojica su igrača, koji su donedavno bili otpisani u Maksimiru. Prvi je Luka Menalo, znate već da je trebao kod Jakirovića u Rijeku, ali dolaskom trenera u Dinamo, vratio se u kadar i konkurira za momčad. Ušao je Menalo protiv Rijeke, nesretno ga je lopta pogodila iz slobodnjaka u zadnjoj minuti, kad je pucao Pašalić i završila u mreži. Na Menala Jakirović sigurno gleda kao na ozbiljnu opciju, ali ipak je logičnije očekivati da će krenuti s klupe. Treća je opcija Mahir Emreli, Azer je protiv Rijeke odigrao zadnjih pola sata, bio je na lijevoj strani, ušao je u jednu veliku priliku, nije zabio. No, je li time zadovoljio Jakirovića i je li bio dovoljno dobar da dobije priliku od prve minute u ključnoj utakmici?

Još jednu opciju ima Sergej Jakirović, ali ona se u ovom trenutku ne čini izglednom. Naime, tu je i dalje Gabrijel Rukavina, mladić koji se oporavio od ozljede, normalno trenira, već je nekoliko bio i na klupi, ali još nije dobio ni minutu ove sezone. Nedavno, dok je još na klupi bio Igor Bišćan, čuli smo da će Rukavina biti novi projekt kluba, da će dobiti priliku u kontinuitetu, no, on i dalje nije nijednom zakoračio na teren.



Tagovi

GNK DinamoSparta PragEuropska ligaAntonio MarinLuka MenaloMahir Emreli

Ostale Vijesti