Action Images via Reuters / Peter Cziborra / Jason Cairnduff / Carl Recine
Action Images via Reuters / Peter Cziborra / Jason Cairnduff / Carl Recine

Tko s kim do kraja Premier lige: Liverpool ima najlakši raspored, Arsenal najteži, a Spursi bi mogli biti 'mina' za City

Vrijeme Čitanja: 4min | pon. 01.04.24. | 18:51

Troboj za premierligaški tron ulazi u veliku završnicu

Momčad Mikela Artete isfrustrirala je aktualne prvake i demonstrirala čelične živce u remiju koji bi im mogao omogućiti da u svibnju konačno sruše svoje 'mučitelje'.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Declan Rice i Jorginho su izvojevali bitku središnjice protiv Rodrija i Kevina De Bruynea, svi jalovi pokušaji Cityja su se odbijali od obrambenog bloka Topnika i nakon okršaja na Etihadu sasvim je jasno da je Arsenal potpuno drugačiju momčad od one krhke prošlosezonske koja je ispustila deset bodova prednosti. Ovog puta Artetini momci stigli dobro opremljeni žestinom potrebnom za ovakvu vrstu utakmice, nisu umirali u ljepoti te su sasvim odustali od svog plana igre. Držali su se obrambeno u srednjem 5-3-2 bloku, prema naprijed nisu gotovo ništa napravili, ali ideja da ostanu neporaženi je savršeno funkcionirala. Bez obzira na očiglednu podređenost na terenu.

City je pokazao kako ove sezone nije u stanju pobjeđivati u utakmicama koje su 'pod mus' i ako na koncu ne obrane titulu, razloge treba potražiti upravo u toj činjenici.

Liverpool je izašao kao najveći pobjednik ovog troboja i preokretom protiv Brightona stigao je do 67 bodova – Arsenal ima 65, a City 64.

Pogledom prema naprijed može se ustvrditi kako Redsi imaju naoko najlakši raspored do kraja Premier lige, a Arsenal najteži. Topnici imaju za odigrati još dva londonska derbija, protiv Chelseaja i Tottenhama, te moraju na Old Trafford kod Uniteda.

Liverpool ima Spurse na Anfieldu i gostovanje na Old Traffordu, dok Građani do kraja prvenstva imaju jedan derbi, onaj protiv Tottenhama.

31. kolo:

Liverpool - Sheffield

Arsenal – Luton

Man- City – Aston Villa

U narednom kolu bi City trebao imati najteži posao protiv Aston Ville Unaija Emeryja, ali i u tom srazu su Građani debeli favoriti pred svojim navijačima. Inače, u prvom ogledu sezone Villa je stigla do pobjede, pa će sastav Pepa Guardiole imati dodatan motiv. Liverpool i Arsenal u ovom kolu ne bi trebali imati nikakvih problema.


32. kolo:

Man. United - Liverpool

Brighton – Arsenal

Crystal palace – Man. City

Stvari u 32. kolu postaju zanimljivije – veliki derbi engleskog nogometa označava i najtežu utakmicu Liverpoola do kraja aktualne kampanje. Doduše, United igra tako kako igra i jasno je da su Redsi bolji sastav, sada će to 'samo' trebati dokazati i na Old Traffordu Samo za podsjetnik, United je slavio u posljednjoj utakmici u FA Cupu… Arsenal i City se ne bi trebali poskliznuti u svojim utakmicama protiv daleko inferiornijih protivnika. Iako, ove utakmice dolaze uoči ogleda u Ligi prvaka protiv Bayerna i Reala…


33. kolo:

Liverpool – Crystal Palace

Arsenal – Aston Villa

Man. City – Luton

Sva tri pretendenta na titulu ne bi trebala imati neku glavobolju oko protivnika u 33. kolu. Ovdje je Arsenalu najnezgodnije, ali protiv bivšeg trenera Emeryja poteškoća ne bi trebalo biti, a tu je i činjenica da se igra na Emiratesu.


34. kolo:

Fulham – Liverpool

Wolverhampton – Arsenal

City 'preskače' 34. kolo budući da igra u FA Cupu protiv Coventryja, a odgodit će stoga gostovanje kod Tottenhama. U ovom kolu Liverpool i Arsenal pobjedama mogu napraviti Građanima dodatni pritisak i još se malo odvojiti na vrhu. Još se ne zna kada će City odigrati taj ogled sa Spursima, ali sigurno će biti tijekom tjedna, a u zgusnutom rasporedu to bi mogla biti potencijalna mina za Građane.


Odgođene utakmice 29. kola:

Everton – Liverpool

Arsenal – Chelsea

Brighton – Man. City

Zaostale utakmice 29. kola nose sa sobom dvije veće 'neugodnosti' za Liverpool i Arsenal te jednu manju za City. Redse očekuje liverpulski derbi kod Evertona, dok Arsenalu na noge dolazi Chelsea. Neće biti sasvim jednostavno ni Cityju kojemu je De Zerbijev Brighton prošle godine uzeo bodove u remiju 1-1.


35. kolo:

West Ham - Liverpool

Tottenham – Arsenal

Nottingham Forest – Man. City

Sva tri kluba idu na gostovanja u 35. kolu, a najteže gostovanje ima Arsenal koji odlazi na megdan Spursima. Tottenham se nakon briljantnog starta sezone pogubio u međuvremenu i sastav Angea Postecoglou nije ni približno tako uvjerljiv, ali sjeverno-londonski derbiji su uvijek nepredvidljivi. City i Liverpool ovdje love pobjede protiv Šumara odnosno Čekićara.


36. kolo:

Liverpool – Tottenham

Arsenal – Bournemouth

Man. City – Wolverhampton

36.kolo će najteže pasti Liverpoolu – na Anfield stiže Tottenham. U prvom susretu sezone Redsi su slavili 2-1. Arsenal i City imaju relativno jednostavan zadatak.


37. kolo:

Aston Villa – Liverpool

Man. United – Arsenal

Fulham – Man. City

U 37. kolu City ima priliku ostvariti određenu prednost. Kloppova družina ide kod Aston Ville koja je ove sezone kao domaćin pobjeđivala i Arsenal i City, a dodatan pritisak stvarat će podatak da se radi o predzadnjem kolu. A znatno teže će biti Arsenalu na Old Traffordu… City ima najlakši posao odlaskom na noge Fulhamu.


38. kolo:

Liverpool – Wolverhampton

Arsenal – Everton

Man. City – West Ham

I onda dolazimo do zadnjeg kola, možda će neke stvari biti jasnije, možda i neće, ali ne bi bilo nerealno da nas i u zadnjem kolu dočeka troboj za englesku krunu. Sva tri kluba nemaju neke zahtjevne protivnike u posljednjem kolu, ali ovdje će živci već biti na točki pucanja…



Tagovi

Premier ligaManchester CityLiverpoolArsenalMikel ArtetaJurgen KloppPep Guardiola

Ostale Vijesti