REUTERS/Heiko Becker
REUTERS/Heiko Becker

Tko prizna, pola mu se prašta: Julian Draxler pošteno priznao da je otišao u Katar zbog novaca

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 23.09.23. | 11:46

Osim nogometnih vještina, na cijeni je i iskrenost.

Protekli prijelazni rok prošao je u znaku klubova iz Saudijske Arabije, koji su, potpomognuti državnim novcem, odradili šoping za pamćenje u Europi. I nisu bili jedini. Ponešto se kupovalo i u Ujedinjenim Arapskim Emiratima te Kataru, uz napomenu da potonja država ima odnos pupčane vrpce s Paris Saint Germainom.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Katarski su klubovi iz Pariza doveli Marca Verrattija, Abdou Dialla i Juliana Draxlera, koji je prije nekoliko dana kompletirao prelazak u Al Ahli. Ova tri transfera zaslužna su da PSG uspješno odradi dio oko financijskog fair-playa, dok je igračima pripao bogat financijski kolač u novim ugovorima. Upravo je o tome govorio Draxler nakon prelaska na Bliski istok.

“Mogao bih sada dignuti nos i kazati: ‘Nakon 12 godina u Europi, zanimalo me upoznati novu kulturu, stjecanje novog iskustva, da sudjelujem u uzbudljivom projektu arapskog nogometa… I da ignoriram pitanje novca. Iako su svi ovi spomenuti aspekti točni, bio bih lažov kada bih rekao da financijski dio nije odigrao ključnu ulogu”, rekao je Draxler za Bild.

Nijemac je u PSG-u zarađivao pet milijuna eura neto godišnje, a nijedan relevantan svjetski medij još nije objavio visinu ugovora u Kataru. Samo se pretpostavlja da je drastično veći od onog koji je imao na Parku prinčeva.

“Na kraju sam došao do zaključka da nam ponuđeni financijski uvjeti daju više opcije. Meni i mojoj obitelji za neke projekte van nogometa”.

Draxler tvrdi da će arapska ulaganja u nogomet dati rezultate.

“Iako mi u Njemačkoj to ne volimo čuti, nogomet u arapskom svijetu napreduje brzo. Velika ulaganja grade ozbiljan sistem koji će u budućnosti definitivno moći parirati europskom nogometu”, rekao je Nijemac. (I.M.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Julian DraxlerKatarLjetni prijelazni rokLjetni prijelazni rok 2023

Ostale Vijesti