Tomislav Milicevic/Vecernji list
Tomislav Milicevic/Vecernji list

Tko je najbrži strijelac HNL-a? Ronaldo iz Turčinovića ipak prvi, tri desetinke prije Šaranovića

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 04.02.22. | 18:58

Istražili smo tko je stvarni vlasnik titule najbrže strijelca u Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi...

Pogotkom Antonija Marina nakon svega 15 ili 16 sekundi nogometa u Koprivnici, svakako je postignut jedan od najbržih golova u povijesti HNL-a, ali nikako ne i najbrži.

Naime, još su ranije, uz pomoć štoperice i puno strpljenja, voditelji i novinari emisije Stadion s HRT-a je odlučili točno i precizno izmjeriti tko je ugurao loptu u mrežu najbrže, jer su stotinke u ovoj kategoriji ključne. Za razliku od svima poznate liste koju predvodi pokojni Edin Šaranović, najbrži strijelac lige je - Stanko Bubalo

Ronaldo iz Turčinovića je na 'prvi april' 2000. godine u dresu Osijeka zabio gol Istri 1961 nakon samo 9.3 sekundi čime je trenutno najbrži strijelac. Drugi je Edin Šaranović, on je u dresu Kamen Ingrada upisao gol protiv zaprešićkog Intera nakon samo 9.6 sekundi, čim je prirodno, na drugom mjestu. Isto tako, Josip Mostarlić je prema izračunu ekipe sa Stadiona puno brže zabio gol Rijeci u dresu Međimurja. Stoperica kaže, Rijeka je posrnula nakon 9.9 sekundi te davne 2006. godine.

Tu su još Mato Jajalo, Velimir Grgić i Jean Kousssi, svi redom na ispod petnaest sekundi, što znači da je Marin vjerojatno bliži tituli top 10, nego top 3 kako se prvotno mislilo. Ipak valja pričekati nešto precizniji izračun njegove brzine, pa ćemo ga i ispravno smjestiti na ovu slavnu listu.



Tagovi

stanko bubaloEdin ŠaranovićHNLAntonio Marin

Ostale Vijesti