Davor Javorovović/PIXSELL
Davor Javorovović/PIXSELL

Tko će strahovati za mjesto u Hajdukovoj postavi dolaskom iskusnog Mađara? (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 28.12.23. | 08:00

Kleinheisler može pokriti više pozicija u momčadi, pa premda u protekloj polusezoni nije puno igrao, trebao bi se uklopiti brzo i biti pojačanje

Prijelazni rok nije ni počeo, ali što se Hajduka tiče jedno ime je isplivalo na površinu kao gotovo dogovoren transfer jer bi se Bijelima trebao priključiti László Kleinheisler.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Iskusni veznjak nije puno igrao u Panathinaikosu s kojim ga ugovor veže do ljeta 2026. godine. Pričekat ćemo dok ne bude sve službeno da i Hajduk objavi dolazak, za koji je nepoznato kad će se dogoditi i koliko će pripremnih utakmica Mađar odigrati za Bijele. Vjerojatno će se raditi o posudbi s opcijom otkupa, a Kleinheisler je odavna bio želja Hajduka, još kada je dolazio u Osijek i još ranije dok je s uspjehom igrao u Astani.

Radi se o igraču silne energije i trke u oba pravca koji šutira glavnom desnom nogom, ali može pogoditi i lijevom. Ove polusezone, otkako je u zimu stigao iz Osijeka ima samo 77 minuta što je znak da nije bio u prvom planu struke, pa se tako rastanak približio. Ukupno je za grčkog diva odigrao 21 utakmicu uz dva pogotka, ali ove sezone zaista malo.

Dakle trebat će mu utakmica da se vrati u staru formu u kojoj ga poznajemo iz Osijeka gdje je ostvario 131 nastup uz 21 gol i 15 asistencija, ili iz Astane s kojom je bio dva puta prvak Kazahstana, ali je imao dosta defenzivniju ulogu pa je tako u 54 utakmice dvaput zabijao i pridodao još šest dodavanja za gol.

Bio je mađarski reprezentativac, ima 47 utakmica odigranih za nacionalnu vrstu uz tri gola i prošao je sve selekcije svoje matične zemlje u kojoj ima osvojen Kup i titulu prvaka, što znači da se radi o igraču-pobjedniku, a to je baš ono što Hajduku koji ide na naslov potrebno. Osim toga, želi više igrati kako bi se nametnuo za povratak u reprezentativnu vrstu za Euro 2024. godine u Njemačkoj, jer s 29 godina u nogama ima još dosta potencijalnih partija za svoju državu.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Njegova najveća prednsot je što može igrati na više pozicija, vezni je koji voli biti više polulijevo, može igrati u paru kada je u igri opcija s dvije 'šestice', ali i polušpicu, no čini se da ga Hajduk vidi na lijevome krilu. Dobit će s njim na toj poziciju više ubačaja, ali prodora i udaraca prema vratima, a ukoliko bude igrao u vezi može biti opcija za zamijeniti Filipa Krovinovića, ali i moguć život Bijelih ukoliko stigne sada ili na ljeto nemoralna ponuda za Rokasa Pukštasa.

Kako se transfer ili posudba s pravom otkupa čine izvjesnom, išli smo i korak dalje, da se na ploči vidi gdje se to sve Kleinheisler može naći na terenu, pod uvjetom da Mislav Karoglan nastavai sa sustavom 4-3-3 koji je najviše prakticirao otkako se vratio u Hajduk s kojim drži prvo mjesto, a u dva mandata nema još poraza u 21 utakmici.

Valja napomenuti da može biti još dolazaka ili odlazaka, no ono što smo pokušali prezentirati je realnost s Kleinheislerom kao igračem Hajduka. Mihael Žaper će se oporaviti do početka priprema, biti spreman za prvenstvo, pa napominjemo da su ovo aktualne projekcije ukoliko sve ostane na samo njegovu dolasku i nitko od prvotimaca ne ode. Osim toga ni prvu utakmicu s Rijekom na Poljudu ne može igrati Ismaël Diallo, pa će Karoglan vjerojatano posegnuti za Nikom Sigurom, ako ne gurne u vatru mladog Šimuna Hrgovića ili ukoliko ne dođe recimo David Čolina.

Više je opcija jer, rekosmo, Mađar može igrati na više pozicija, no čini se da su ove dvije s ploče najizglednije za njega. Sasvim sigurno da će njegovim dolaskom na gubitku biti Leon Dajaku i Yassine Benrahou, ali i Filip Krovinović koji će morati pokazati na treniingu i pripremnim utakmicama da mogu biti starteri.

Uglavnom, za sada nas čeka borba za pozicije na pripremama, uz dodatak da ovo pišemo kao da je Mađar već član Hajduka i bitan kotačić u borbi za duplu krunu.

OPCIJA 1 NA KRILU


OPCIJA 2 U VEZI



Tagovi

HajdukLaszlo KleinheislerMislav KaroglanPanathinaikosAstanaNK OsijekHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti