Tinejdžer od 500 funti nokautirao Arsenal! Topnici sve dalje od Lisica, prestigli ih i Spursi! (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 28.02.16. | 17:40

Ludo nogometno poslijepodne u Premierligi!

Bilo je raznih razloga u svim onim tragičnim porazima koje su Arsenea Wengera odvajale od titula, ali na kraju ove sezone možda će iskusni Francuz prvi put morati priznati da mu je šampionsko slavlje uskratio – tinejdžer. Slučajni bingo Louisa van Gaala u liku Marcusa Rashforda još jednom je podigao Teatar snova na noge i s dva gola i asistencijom ostavio Arsenal na velikih pet koraka iz vodećeg Leicestera. Manchester United u derbiju 27. kola Premierlige slavio je s 3:2!

Ako su dva pogotka protiv Midtjyllanda u Europskoj ligi bila dovoljna za debi iz snova, ova tri će život momka koji tjedno prima svega 500 funti pretvoriti u bajku. Kao nekad Pippo Inzaghi u Italiji, tako je i 18-godišnji napadač, koji je šansu dobio isključivo zbog silnih ozljeda, uvijek bio na pravom mjestu u pravo vrijeme.

Marcus Rashford je u svakom momentu bio korak ispred Arsenalovih braniča, koji su u derbiju iskazali ozbiljni manjak koncentracije. Rashford je zabijao dva puta u razmaku od samo tri minute, ali u finišu prvog poluvremena Welbeck je uspio vratiti Topnike u igri.


Međutim, u 65. minuti ponovo Rashford, koji je navukao na sebe kompletnu protivničku obranu i ostavio loptu za Herreru. Ponekad je potrebna i sreća, a ozljedama osakaćeni Man United danas ju je zaslužio. Lopta se poslije udarca španjolskog veznjaka odbila od gostujućeg braniča i prevarila nemoćnog Čecha.

Samo četiri minute poslije Ozil je opet  doveo Arsenal na gol zaostatka, no do kraja se nisu uspjeli iščupati i Leicester je ponovo daleko. A da stvar bude gora, na drugom mjestu prestigao ih je i Tottenham, iskazavši danas karakter protiv Swanseaja. Vodili su gosti na poluvremenu na White Hart Laneu engleskim prvijencem Paloschija, no Spursi su okrenuli rezultati u svoju korist pogocima Chadlija u 70. i Rosea u 77. minuti. Za drugu poziciju i dva boda manje od vrha.

Premierliga, 27. kolo:

Manchester United - Arsenal 3:2 (Rashford 29' i 32', Herrera 65' / Welbeck 40', Ozil 69')
Tottenham - Swansea 2:1 (Chadli 70', Rose 77' / Paloschi 19') 


 


Tagovi

Manchester UnitedMarcus RashfordArsenalTottenhamSwansea City

Ostale Vijesti