REUTERS/Jennifer Lorenzini
REUTERS/Jennifer Lorenzini

The Sun: Newcastle sprema ogroman novac za Brozovićev ugovor

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 30.11.21. | 11:43

Spremni su odriješiti kesu i dati bogatstvo hrvatskom reprezentativcu

Dolaskom saudijskog kapitala u Newcastle drastično su se promijenili odnosi u financijama u nogometu. Svrake su postale najbogatiji klub na svijetu, ali situacija na tablici Premier lige sigurno ne ulijeva optimizam novim vlasnicima. Oni su spremni već na zimu dovesti pojačanja s kojima će izboriti minimalno ostanak u ligi, a na ljeto bi počeli slagati ozbiljnu momčad s kojom će biti konkurenti klubovima s vrha Premier lige.

Danima se špekulira tko bi to mogao obući crno-bijeli dres, a među onima za koje se vjeruje da bi to mogli učiniti među prvima je hrvatski reprezentativac Marcelo Brozović. Njemu krajem sezone ističe trenutni ugovor s Interom, a pregovori oko novog i ne idu baš u željenom smjeru za Inter. Hrvatski veznjak je od 2015. godine neizostavan član prvih 11 milanskog kluba i kao takav smatra da bi trebao zarađivati više nego što je to dosad bio slučaj.

Dok Inter u lošoj financijskoj situaciji važe oko novog ugovora Brozoviću, prema pisanju britanskog The Suna Newcastle je spreman odriješiti kesu. Osim njih, za 29-godišnjeg veznjaka zanima se i Manchester United, a da ne bi tamo otišao Svrake daju bogatstvo samo da postane njihov igrač.

Prepreku za dogovor u siječnju predstavlja trenutna situacija na tablici Premier lige. Teško da bi igrač Brozovićevog renomea pristao doći u klub koji je trenutno na putu prema Championshipu. Svrake ne znaju za pobjedu ove sezone i drže dno tablice. Da bi namamili Brozovića u crno-bijeli dres Eddie Howe i postojeća momčad imaju zadatak poboljšati situaciju na ljestvici.

S druge strane, Brozoviću se i ne žuri sa San Sira, a i Inter očajnički radi na tome da zadrži hrvatskog reprezentativca. Financije s druge strane nisu problem za Newcastle, ali ni Manchester United, PSG i Atletico Madrid koji bi ga željeli u svojim redovima.


Tagovi

Marcelo BrozovićInterNewcastle UnitedManchester UnitedAtletico Madrid

Ostale Vijesti