The Athletic: City uz novac nudi i dvije svoje zvijezde u zamjenu za Messija

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 26.08.20. | 09:40

Bit će na Nou Campu dobro primorani razmisliti o ovoj ponudi.

Sve je jasnije kako Lionel Messi napušta Nou Camp.

Kako su njegove namjere postajale ozbiljnije, tako su i one vodstva katalonskog giganta da mu odlazak zagorčaju – odnosno ‘’ušićare’’ čim veću monetarnu korist za klub.

Do tada bi Manchester City, koji je glavni kandidat za novu stanicu Argentinčeve karijere, već mogao imati spreman paket koji bi ‘’smekšao’’ Katalonce. Sam Lee, ugledni novinar The Athletica, sportske medijske platforme koja je u najvećem broju slučajeva prva kad je u pitanju dostavljanje insajderskih informacija, saznao je koja se imena iz svlačionice engleskog doprvaka spominju kao žetoni u potencijalnom transferu.

Prvi je Eric Garcia, stoper koji je još uvijek tinejdžer, a za kojeg se predviđa da će obilježiti svoju eru na ovoj poziciji. No samo s 19 godina igrač želi iz kluba i ne bi imao ništa protiv povratka u klub u kojem je ponikao i u svoj rodni grad. I to unatoč tome što je imao prilično zavidnu minutažu za stadij karijere u kojem se nalazi – odigrao je 13 utakmica u Premiershipu prošlog prvenstva u kojih je proveo ukupno 788 minuta na terenu.

Drugi se već može nazvati instant-kapitalcem. U pitanju je Gabrijel Jesus, centralni napadač koji je minule sezone pažnju na sebe navukao dobrim partijama i golovima. U 53 utakmice zabio je 23 gola i upisao 14 asistencija. Ovaj centarfor još je 23-godišnjak, a mogao bi instantno ‘’pokrpati’’ rupu koja bi nastala odlaskom Luis Suareza, otpisanog od strane novog trenera Ronalda Koemana.

Što se novčanog iznosa tiče, priča se o 150 milijuna eura uz ova dva igrača, no po tom pitanju valja pričekati pouzdanije izvore.

 

 

(foto: Action Images)


Tagovi

Lionel MessitransferiGabriel JesusEric GarciaBarcelonaManchester City

Ostale Vijesti