Težak dan za favorite u Eredivisie: Feyenoord minimalno, Ajax u posljednjim minutama, Twente čupao bod

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 21.12.14. | 18:46

Preostali susreti 17. kola nizozemske Eredivisie pružili su fantastične susrete u kojima su favoriti teškom mukom stigli do punog plijena.

Feyenoord je s minimalnih 0:1 srušio Bredu, a pogodak odluke djelo je Kazim-Richardsa u 32. minuti utakmice. Iako se očekivao puno lakši posao momčadi iz Rotterdama, čini se kako je nedjelja bila zapisana kao dan u kojem će favoriti morati ostaviti sve na terenu ne bi li otišli pobjedonosno.

To se vidjelo i u susretu Excelsiora i Ajaxa u kojem su Kopljanici mirovali 80-ak minuta, da bi tada probuđeni zabili dva pogotka preko van der Hooma i Živkovića (83. i 88.).

Ipak, najveća drama odvijala se na De Grolsch Vesteu gdje je Twente filmskim scenarijem stigao do sva tri boda protiv Willema II. Sve je upućivalo na jednosmjernu utakmicu kada su domaći nogometaši poveli pogotkom Mokhtara u 12. minuti. No, gosti su pokazali svoje lice u 31. preko Messaouda i u 72. preko Haemhoutsa i time režirali preokret na sveopće iznenađenje domaće publike.

Tim gore po Twente je isključenje njihovog Tapije u 81. što je u tim trenucima izgledalo kao siguran poraz. Ipak, tada se ulazi u sučevu nadoknadu u kojem smo gledali Twente iz nekog 'paralelnog svemira'. Prvo je Bjelland u drugoj minuti sudačke nadoknade donio izjednačenje, da bi Borven samo dvije minute nakon toga skrivio potpunu erupciju slavlja domaćina.

Eredivisie, 17. kolo:

Vitesse - Heracles 3:0
Breda - Feyenoord 0:1
Excelsior - Ajax 0:2
Twente - Willem II 3:2

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

FeyenoordBredaAjaxTwenteHeraclesEredivisie

Ostale Vijesti