REUTERS/Denis Balibouse
REUTERS/Denis Balibouse

Teškaški dvoboji u osmini finala: PSG na Bayern, Real protiv Liverpoola, a Rebić na Perišića

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 07.11.22. | 12:25

Kristijan Jakić ide na Kvaradonu, a Brozović će igrati protiv Porta

Uefini dužnosnici su praktični tipovi, pokazali su to i danas u podne u Nyonu. Finale ovosezonske Lige prvaka rezervirano je za deseti lipnja 2023. godine na stadionu Atatürk u Istanbulu. Pa je zato na ždrijeb nokaut faze pozvan Hamit Altintop. Turčin je nekome donio više sreće, a nekome manje, no neutralni promatrači mogu itekako biti zahvalni jer ćemo već u osmini finala imati dvije utakmice za prste polizati.

Iako postoji dvojba o tome koji je veći blockbuster susret, u ovom ćemo slučaju dati prednost PSG-u i Bayernu u odnosu na Liverpool i madridski Real.

Jer i jedni i drugi su programirani osvajači svojih nacionalnih prvenstava pa onda i jedni i drugi imaju za cilj osvoji klempavi pehar. Trozubac Messi, Neymar, Mbappe će biti na velikoj kušnji u osmini finala protiv dobro nauljenog stroja Juliana Nagelsmanna, a ponovno ispadanje u osmini finala bi značilo novu propalu sezonu za Parižane. A slično razmišljaju i u Bayernu, kada je kamera u jednom trenutku švenkala kiselo lice Olivera Kahna, sve je bilo jasno…

REUTERS/Denis BalibouseREUTERS/Denis Balibouse

Real i Liverpool su dakle drugi par koji će privući najviše znatiželjnih pogleda i tu su šanse također podjednake. Doduše, svi se u Europi boje Reala, pa preostaje za vidjeti kako će na taj pritisak odgovoriti momčad Jürgena Kloppa.

Red Bull Leipzig je pak prvi stigao pod njegove ruke, a Altintop je Nijemcima sučelio Manchester City. Na prvu, dosta povoljan ždrijeb za Građane.

Club Brugge je u osmini finala natrčao na Benficu. Naoko dobar ždrijeb i za jedne i za druge, jer će i Belgijci i Portugalci vjerovati da imaju svoje šanse za prolazak.

Milan su kuglice spojile s Tottenhamom, što znači da ćemo u osmini finala gledati duel dva hrvatska igrača i velikih prijatelja Ante Rebića i Ivana Perišića.

Eintracht Kristijana Jakića morat će na noge raspucanom Napoliju. Napolitanci su u grupnoj fazi izdominirali zabivši 20 pogodaka…

Dormtundska Borussija je izvukla Chelsea Matea Kovačića, radi se odva kluba koja igraju otvoren nogomet i koja se mogu pohvaliti sjajnim navijačima.

Inter Marcela Brozovića će pak na Porto.


Parovi osmine finala Lige prvaka

RB Leipzig - Manchester City

Club Brugge - Benfica

Liverpool - Real Madrid

Milan - Tottenham

Eintracht - Napoli

Borussia Dortmund - Chelsea

Inter - Porto

PSG - Bayern


Tagovi

Liga prvakaPSGBayernReal MadridLiverpoolAnte RebićIvan PerišićLuka ModrićKristijan JakićMarcelo BrozovićMateo Kovačić

Ostale Vijesti