JENNIFER LORENZINI/Action Images
JENNIFER LORENZINI/Action Images

Teška priča Marka Pjace, postao je problem Juventusa, nitko ne zna šta će biti dalje

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 26.03.21. | 10:41

Dobro je makar da je zdrav i da je odigrao najviše utakmica još od odlaska iz Dinama

Poneki bljesak i previše sjenki. Tako talijanski mediji pišu o karijeri Marka Pjace u Genoi.

Najskuplji igrač u povijesti Dinama postaje problem Juventusa.

U ljeto 2016. godine Juventus je plativši 23 milijuna eura Dinamu preoteo Pjacu ispred nosa Milanu čiji je tadašnji potpredsjednik Adriano Galliani prvi došao u Zagreb na pregovore. Vjerovali su u Torinu tada da su povukli isplativ potez i dobili igrača za narednih desetak godina jer je Pjaca tada blistao u dresu Hrvatske na EURU.

Nepunih pet godina poslije, u Juventusu ne znaju što raditi s Pjacom.

Česte ozljede su unazadile karijeru jednog od najvećih talenata hrvatskog i europskog nogometa. Odlazio je na posudbe u Schalke, Fiorentinu, Anderlecht i ljetos u Genou ali nigdje nije opravdao očekivanja. Bilo je tu ponekih bljeskova, čisto da se vidi kakav talent i dalje stanuje u nogama rođenog Zagrepčanina ali je to bilo nedovoljno često. 

Dobro je Pjaca krenuo u Genoi, debitirao golom, postigao još dva u prvih 10 kola Serie A ali je poslije toga opet upao u krizu. Bez pogotka je već 17 utakmica u prvenstvu, sve rijeđe je u startnih 11 Grifonea. A ni ova sezona nije mogla proći bez mišićnih povreda. Na svu sreću, lakših. Samo dva puta je odigrao čitav susret za Genou, a kad god je bio starter, momčad s Marassia nije ostvarila pobjedu. U posljednje vrijeme dobija šansu sa klupe i igra sve manje.

Očekivanja koja su u Juventusu i Genoi imali od Marka Pjace, nisu ispunjena. Prema ljetošnjem dgovoru, Genoa nema pravo otkupa posudbe. A i da ga ima, vjerojatno ga ne bi iskoristila poslije svega viđenog. Pjaca ima još dvije godine bogatog ugovora s Juventusom vrijednog milijun i pol eura neto po sezoni. Kada se na kraju sezone vrati u Juve, tamo ga čeka paklena konkurenciju u vidu Cristiana Ronalda, Paula Dybale, Deferica Chiese, Dejana Kuluševskog i Federica Bernardeschija koji bi također mogao napustiti klub jer se pokazao kao neisplativa investicija.

Prema pisanju Calciomercata, Pjacu najvjerojatnije čeka nova posudba na ljeto. A gdje, to nitko ne zna... Kako god, Pjaca ima i razloga za neko osobno zadovoljstvo. Ove sezone je odigrao 31 utakmicu u svim natjecanjima što je najviše još otkako je otišao iz Dinama. Nekadašnja forma je još daleko, ali bi se u slučaju dobrog izbora sljedećeg kluba možda mogla vratiti. Važno je da pakao sa ozljedama sad djeluje kao prošlost i da hrvatski reprezentativac dobije pravu priliku.


Tagovi

Marko Pjaca

Ostale Vijesti