Srecko Niketic/PIXSELL
Srecko Niketic/PIXSELL

Teška artiljerija Jurice Pršira ugasila sve nade Estonije, Mini Vatreni ostaju stopostotni! (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 4min | čet. 11.11.21. | 19:47

Fantastična izvedba Bišćanovih 'klinaca' i - za promjenu - još jedan pogodak Roka Šimića!

Hrvatska U-21 reprezentacija nastavlja u pobjedničkom ritmu. U svojoj petoj utakmici u Skupini A Kvalifikacija za Europsko prvenstvo izabranici Igora Bišćana svladali su vršnjake iz Estonije rezultatom 2:0, a strijelci pogodaka bili su Roko Šimić (39') i Jurica Pršir (62').

Iako u prvih pet utakmica u skupini Estonija nije postigla nijedan pogodak te su na začelju grupno poretka bez osvojenog boda, Igor Bišćan svojeg današnjeg protivnika nije podcijenio. Na teren je poslao najboljih 11, od starta su igrali Biuk, Palaversa, Šutalo, Kačavenda i Šimić, a na kraju se to pokazalo dobrom odlukom rođenog Zagrepčanina budući da su se gosti gotovo tokom cijele utakmice branili te bi tek kroz neku kontru ili polukontru pokušali ugroziti Kotarskog.

Od samog starta bilo je jasno kakvu ćemo utakmicu gledati. Gosti su se povukli, Mini Vatreni su gotovo pa cijelo vrijeme imali posjed pod kontrolom, ali zbog zgusnute obrane i činjenice da su gosti nerijetko branili sa svim igračima iza lopte je iznimno teško bilo pronaći put do gola na kojem je bio danas veoma dobri Lapa.

21-godišnji vratar Flore na posudbi u Kuressaareu danas je bio najzaposleniji čovjek na terenu. Branio je sve što je mogao, kapitulirao je tek jednom, ali usprkos tome što ga je Šimić u 39. minuti natjerao da izvadi loptu iz mreže, njegova je ocjena i više nego pozitivna.

Razlika u kvaliteti bila je očigledna, ali Mini Vatreni su teško pronalazili način kako probiti dupli blok u kojem su se gosti branili. Najbolje dvije prilike u prvih 45 minuta, izuzev pogotka Šimića, vidjeli smo u prvih 10 minuta.

Prvo je u petoj minuti Baturina pogodio vratnicu nakon što ga je kratkim dodavanjem uposlio Kačavenda, da bi dvije minute kasnije lijepo odapeo Pršir s oko 25 metara. Prijetili su iz daljine još Smolčić (10') i Palaversa (12'), ali na semaforu je u tim trenucima i dalje bilo 0:0.

Hrvatska je bila bolja, gosti su tek jednom zaprijetili u 18. minuti kad je dobro reagirao Kotarski, a sve to bilo je jedino vrijedno spomena što se tiče pokušaja Estonaca.

Što se tiče samog pogotka za vodstvo Hrvatske, istog smo vidjeli u 39. minuti.

Pršir je tukao izvana, njegov udarac zaustavila je vratnica, ali tu je sveprisutni Roko Šimić koji jedan 'otpadak' pretvorio u pogodak – 1:0

Do kraja prvih 45 minuta nismo vidjeli ozbiljnije prilike pa se tako na predah otišlo s minimalnom prednošću Mini Vatrenih.

U nastavku se pjevala ista pjesma kao i u prvom poluvremenu.

Bišćanovi izabranici su bili dominantni, posjed je uglavnom bio na strani 'kockastih', ali taj prethodno spomenuti dupli blok bio je teško probiti.

Zid Estonaca je čvrst, ali ipak ne toliko da bi zaustavio raketu. Jer, kako drugačije okarakterizirati siloviti udara koji je uputio Jurica Pršir u 62. minuti?

Šutalo je kratko izvao aut s desne strane, lopta je došla do veznjaka Gorice koji silovito tuče s više od 25 metara, a njegova udarac bio je jednako precizan koliko i snažan te se s punim pravom može konstatirati kako je 'očistio paučinu' na golu Lape – 2:0

Nakon tog pogotka sve je postalo puno lakše, a iako su bili u rezultatskom zaostatku, u igri gostiju praktički ništa se nije promijenilo.

Igrači u plavim dresovima bili su fokusirano samo na obranu, povremeno bi nešto pokušali napraviti prema naprijed, ali sve je uglavnom završavalo na pokušaju. Kotarski je, izuzmemo li onu 18. minutu kad se dobro protegao, bio danas u potpunosti besposlen.

Bišćan je u nastavku priliku dao još i Marinu, Laušiću, Franjiću, Belji i Fruku, ali rezultat se više nije mijenjao.

Do kraja utakmice vidjeli smo tek jedan spomena vrijedan pokušaj, a zanimljivo je da su autori istog bili gosti. Lipp je 'provozao' obranu Hrvatske, tukao snažno, ali ne i precizno pa je tako njegov udarac otišao preko gola. I dalje ništa od prvog pogotka za Plave u Kvalifikacijama za Europsko prvenstvo…

Spomenimo za kraj kako svoju sljedeću utakmicu Mini Vatreni igraju za pet dana, a na Josko Areni u Riedu ugostit će ih Austrija, trenutno trećeplasirana reprezentacija u Skupini A.

Hrvatska U21 – Estonija U21 2:0

(Šimić 39', Pršir 62')

Sudac: Barbara

Stadion: Aldo Drosina

Žuti kartoni: Franjić / Palumets, Hussar

Crveni kartoni: /

Hrvatska: Kotarski, Čolina, Smolčić, Vušković, Šutalo, Pršir (76' Fruk), Palaversa (70' Franjić), Baturina, Biuk (64' Laušić), Kačavenda (64' Marin), Šimić (76' Beljo)

Estonija: Lapa, Schjonning-Larsen, Miil (80' Seppik), Pelt, Šarnin, Hussar, Jarviste, Shein, Tunjov (57' Palumets), Mannilaan (57' Lipp), Tamm (80' Grauberg Lepik)


Kvalifikacije za EP U-21, četvrtak, 11. studenog

Sjeverna Makedonija U21 – Ukrajina U21 1:1

Hrvatska U21 – Estonija U21 2:0

San Marino U21 – Izrael U21 (19:00)

Engleska U21 – Češka U21 (20:00)

Francuska U21 – Armenija U21 (20:45)



Tagovi

HNSIgor BišćanJurica PrširRoko Šimić

Ostale Vijesti