Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Tamo gdje je sve počelo: Atiemwen ponovno u Turopolju!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 15.02.22. | 14:34

Nigerijac je najveći izlazni transfer u povijesti Gorice, a očito je da mu ciparska avantura nije bila naročito uspješna

Prema najnovijim informacijama za koje se uskoro očekuje da postanu i službeno potvrđene, Gorica će posljednjeg dana dobiti veliko pojačanje. Naime, Nigerijac Iyayi Atiemwen je na koračić od povratka u redove Gorice, a u klubu kojem je osigurao najveću odštetu u povijesti trebao bi biti na posudbi do kraja sezone. Preciznije, sve je riješeno, Atiemwen je novi/stari igrač Gorice, ali još se samo čeka službena potvrda.

Atiemwen je jučer i službeno zaključio svoju avanturu u Omoniji iz Nikozije gdje je bio na posudbi iz Dinama. On je u klub stigao neposredno prije europske utakmice između Dinama i Omonije pa tako u tom ogledu nije nastupio, a otkako je stigao u klub skupio je 16 nastupa u svim natjecanjima i tek jedan pogodak. Očito je da je Atiemwen bio u nemilosti trenera, jer iako je odigrao devet prvenstvenih utakmica, na terenu je proveo tek nešto više od 300 minuta. Konkretan učinak je izostao pa se tako čelnicima ciparskog velikana nije bilo teško odreći njegovih usluga.

24-godišnjak rodom iz Ogbea u Nigeriji je u Dinamo došao u siječnju 2019. godine iz Gorice. Bio je to najveći izlazni transfer u povijesti Gorice kojoj je to bila premijerna sezona u 1. HNL. S Dinamom je kasnije osvojio tri prvenstva i jedan Kup, a po dolasku u klub potpisao je petogodišnji ugovor.

Iako je odigrao nekoliko dobrih utakmica za Plave, od kojih se svakako najviše ističu one protiv WAC-a i Krasnodara, Atiemwen se nikako nije uspio nametnuti kao starter. Pamtit će se zauvijek i njegova asistencija za drugi pogodak Mislava Oršića protiv Tottenhama, a ukupno je za Dinamo dosad skupio 58 utakmica, 12 golova i 6 asistencija.

Atiemwen je u najboljim igračkim godinama te će njegov dolazak u klub sigurno biti od velikog značaja za Krunoslava Rendulića koji će u njemu dobiti lutajuću desetku koja može pokriti praktički sve pozicije u vrhu napada.

Iako se službena potvrda još uvijek čeka, izgleda kako je cijeli posao već gotov. Sjajan potez Nenada Črnka u samoj završnici prijelaznog roka!


Tagovi

Iyayi AtiemwenHNK GoricaHNL

Ostale Vijesti