Tamna strana slavlja: Navijači Sandhausena mole kolege iz Hannovera da im vrate vrijedan dio povijesti

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 23.05.17. | 20:31

Slavlje Hannoverovih navijača na gostovanju kod Sandhausena prešlo je sve granice...

Promocija u viši rang natjecanja nekada zna imati i svoju mračnu stranu, uslijed veselja i slavlja.

Tako su protekle nedjelje navijači Hannovera na gostovanju kod Sandhausena (1:1) potvrdili svoj povratak u Bundesligu nakon godinu dana, ali uslijed slavlja na terenu navijači gostiju demolirali su travnjak i popratni sadržaj stadiona Sandhausena – od vratnica, reklama te samog travnjaka – a šteta se cijeni na čak 300 tisuća eura. Demoliranje je nastavljeno i po gradu, gdje su se vandalizirali znakovi, te javni prijevoz koji je navijače prevozio na stadion. Slavljem opijena rulja je otišla toliko daleko da su sjedala u autobusima premazali psećim izmetom (!), a stradale su i javne pipe sa svježom vodom.

Međutim, ono što je navijače Sandhausena najviše pogodilo je otuđenje natpisa sa starim imenom njihovog stadiona. Klub je u ožujku naime prodao prava na ime svog Hardtwaldstadiona austrijskoj tvrtki za proizvodnju flaširane vode BWT AG, koja je stadion preimenovala u „BWT-Stadion am Hardtwald“, što nije dobro leglo navijačima, pogotovo nakon što su planirali prodati prava na stadionsko oglašivanje bordelu, što je potez koji su ipak naknadno stopirali. Navijači kao uspomenu na bolja vremena za svoj Hardtwald stadion imaju taj natpis kod ulaza, koji je stajao tamo desetljećima. Natpis je otuđen, a sada navijači Sandhausena javno tvrde kako su spremni zaboraviti na destrukciju koju su navijači Hannovera počinili na njihovom stadionu – iako će Hannover pokriti troškove štete – samo ako se taj natpis vrati u njihove ruke.

Kako tvrde, „cijene Hannoverove navijače koji su navijanjem stvorili sjajnu atmosferu“, a u „duhu dobre atmosfere koja je vladala do 80. minute susreta“ (Sandhausen je izborio opstanak tim remijem) žele pokazati kako navijačka solidarnost nadilazi svo bezumlje koje se zna pojaviti u njegovim redovima.

(Foto: Action Images/Imgur)


Tagovi

Sandhausen2. BundesligaHannover

Ostale Vijesti