Talijanski prvoligaš želi dovesti bivšeg vratara Hajduka

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 02.09.20. | 10:05

Lani je imao odličnu sezonu, a ove je nastavio u istom ritmu.

 

Kako prenosi Corriere dello Sport, riječ je o Danteu Stipicu, 29-godišnjem vrataru Pogona. Dijete „Bilih“ posljednju sezonu odradio je u Szczecinu gdje je imao odličnu sezonu, startao je u 37 prvenstvenih utakmica, upisao dvije obrane jedanaesteraca (jednu Zwolinskom), a ove je također startao odlično iako njegov klub ima poraz i pobjedu nakon dva kola.

Međutim, u posljednjem kolu došli su ga gledati predstavnici „Genovesa“ u kojoj je Pogon upisao minimalnu pobjedu (gol Alexandera Gorgona), a Stipica je sačuvao mrežu netaknutom.

Prema napisima spomenutog lista, Genoa želi dovesti Stipicu kao drugu vratarsku opciju iza Mattije Perina.

Podsjetimo, Stipica je kao mladi igrač Splićana dio karijere proveo na posudbama u Kaštel Gomilici, Solinu i Zmaju iz Makarske te Primorcu, da bi potom pet punih godina bio na Poljudu. Svi se sjećaju njegovog nesretnog kiksa protiv Evertona, ali općenito je dokazao da kada mu se da prilika za konstantnost može biti vrlo dobro rješenje među vratnicama.

Prije dvije godine besplatno je otišao u CSKA iz Sofije, da bi samo nakon godinu dana prošlog ljeta Bugarsku zamijenio Poljskom.

(Foto: Igor Kralj,Ivana Ivanović/PIXSELL)


Tagovi

Dante StipicaPogon SzczecinEkstraklasa

Ostale Vijesti