Screnshot Youtube
Screnshot Youtube

Talijanski mediji zvali su ga 'Baby Ibra', Rijeku je kao klinac zamijenio Parmom, a sad igra u Serie D

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 28.09.21. | 09:12

Ne tako davno branio je boje slovenske Olimpije, svojevremeno ga je htio i Dinamo, a u mlađim uzrastima reprezentacije skupio je 12 nastupa i 7 pogodaka.

U ljeto 2014. godine, kad je imao svega 16 godina, Antionio Lukanović gotovo pa je mogao gdje je htio. Ponajboljeg igrača Rijeke u svojem uzrastu tražili su brojni klubovi, s tim da su dva najistaknutija bila Parma i Dinamo. Iako je općepoznato kako u Maksimirskoj 128 rade s talentiranim igračima, Lukanović nije mogao ostati imun na poziv tadašnjeg talijanskog prvoligaša.

Kad je dolazio, talijanski mediji pisali su kako iz Rijeke stiže 'Baby Ibra'. Stasiti Lukanović (190 cm), jako je dobro tehnički potkovan, a svojim stilom igre podsjećao je na legendarnog Zlatana.

Iako je to trebao biti samo početak nečeg velikog, njegov odlazak u Italiju pokazao se pogrešnom odlukom. Igrao je još za Novaru i Catanzaro prije nego li je u ljeto 2018. godine otišao put Slovenije gdje je u dvije godine igrao za dva kluba – Olimpiju i NK Dekane.

Lukanović je prije pet godina postao najmlađi prvi igrač rođen 1998. i mlađi da je zabio u Serie B. Bilo je to u dresu Novare, a zanimljivo je kako ga je u to vrijeme pratio i talijanski Udinese.

Nakon slovenske avanture se vratio u Italiju, prošlu sezonu proveo je u Montebelluni, da bi sad, kao slobodan igrač, pristupio Campodarsegu.

Riječ je o klubu koji se natječe u Serie D, odnosno četvrtom razredu talijanskog nogometa. Zanimljivo, klub je u sezoni 19/20. izborio ulazak u Serie C, ali su zbog financijskih problema bili prisiljeni odustati i ostati u Serie D.

23-godišnji Lukanović s novim je klubom dogovorio jednogodišnju suradnju.


Tagovi

Antoio LukanovićAntonio LukanovićSerie DItalija

Ostale Vijesti