REUTERS/Guglielmo Mangiapane
REUTERS/Guglielmo Mangiapane

Talijanski mediji slave Immobilea, on ističe: “O ovakvim trenucima svi sanjamo..."

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 15.02.24. | 09:07

Trener Lazija nije sklon pohvalama, ali ovog puta ni on nije štedio riječi hvale za svoje igrače, a isto tako je zanimljivo kako je ovo prva pobjeda Biancocelesta u nokaut fazi Lige prvaka još od 2000. godine!

“Ovu pobjedu zaslužili smo svojom požrtvovnošću i patnjom”, prva je stvar koju je rekao Maurizio Sarri, trener Lazija, poslije utakmice protiv Bayerna (1-0) i važne pobjede Biancocelesta u prvoj utakmici 1/8 finala Lige prvaka.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Pobjedu Lazija potpisao je Ciro Immobile koji je u 69. bio precizan s bijele toče pa tako ne iznenađuje da je dominirao na naslovnicama najvećih talijanskih sportskih medija.

Gazzetta tako piše o noći iz snova za Biancoceleste i potpuno zasluženoj pobjedi Talijana, dok je Corriere istaknuo na naslovnici “Lazio, ooh da”, a još su dodali kako je ovo bila perfektna izvedba Sarrijevih igrača.

Zanimljivo, na naslovnici Tuttosporta nije detalj s utakmice Lazio – Bayern, već je tamo istaknut Lazijov Zaccagni za kojeg navode kako je na meti Juventusa te da bi angažmanom njega i Felipe Andersona Stara dama dobila nova krila za letjeti.

Navijači Lazija svakako slave, ali Sarri je odmah poslije utakmice istaknuo kako njegova momčad može i žaliti za nekim stvarima.

“Možemo biti sretni, veliko je zadovoljstvo pobijediti jednu od najboljih europskih momčadi, ali isto tako žalimo za nekim stvarima. Cijelu utakmicu odigrali smo kao jedno tijelo. Normalno je da ćeš protiv Bayerna imati i neke slabije trenutke, ali imali smo nekoliko prilika za postizanje pogotka. Malo smo podbacili posljednjih pred kraj jer smo podsvjesno više mislili o tome kako da sačuvamo vodstvo, a tek onda o tome da ga dodatno povećamo.”

Zanimljivo, za Lazio je ovo bila tek druga pobjeda u povijesti u nokaut fazi Lige prvaka. Prvu su ostvarili prije 24 godine, a tada su s minimalnih 1-0 bili bolji od Valencije. Bila je to utješna pobjeda za Biancoceleste za koju su u tom ogledu igrali Nesta, Mihajlović, Veron, Almeyda, Simeone, Nedved, Bokšić, Salas, Mancini i Simone Inzaghi budući da su Šišmiši u prvoj utakmici na Mestalli slavili s uvjerljivih 5-2. Podsjetimo, te godine je Valencia otišla do finala, ali tamo ih je zaustavio Real Madrid.

“Bio sam uvjeren da će ovi dečki dati sve što imaju kako bi ovim prekrasnim navijačima osigurali nezaboravnu noć i mislim da smo u tome svi zajedno uspjeli”, rekao je poslije utakmice heroj Ciro Immobile.

“Žao mi je što nismo zabili još pokoji pogodak budući da nas sada očekuje i uzvrat u Njemačkoj, ali što je tu je.”

Immobile je ljetos na stolu imao ponudu iz Saudijske Arabije, ali je ipak odlučio ostati vjeran nebeskoplavoj boji.

“Igrati ovakve utakmice u svakom igraču stvara jedne posebne emocije, a kad imate priliku podijeliti ih s ovako strastvenim navijačima… Mislim da smo o ovakvim trenucima maštali svi mi nogometaši kad smo se počeli baviti ovim sportom”, zaključio je napadač koji već sada postaje jedna od najvećih legendi u povijesti kluba.



Tagovi

LazioLiga prvakaCiro ImmobileMaurizio SarriBayern

Ostale Vijesti