Alberto Lingria/Action Images
Alberto Lingria/Action Images

Talijanski mediji najavljuju senzaciju: Dybala ide iz Torina, a zauzvrat u klub stiže Griezmann?

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 17.03.21. | 10:00

Ideja je konkretna i ima smisla, ali to ne znači da se ovakav posao odradi bez ikakvih problema.

Paolo Dybala jedan je od onih igrača koji je najviše izgubio dolaskom Cristiana Ronalda u Torino. Argentinac je neupitno vanserijski igrač, jedan od onih koji može jednim potezom odlučiti svaku utakmicu, ali kad je popularni CR7 stigao u Torino, Dybala više nije bio u središtu zbivanja kako je to bilo prethodnih sezona.

27-godišnji Argentinac u Torino je stigao u ljeto 2015. godine iz Palerma za velikih 40 milijuna eura, a nije mu puno trebalo da opravda svaki uloženi euro. Igrao je dobro, bio najvažnija figura Stare dame, ali dolazak Cristiana sve je promijenio.

I prije nego li je Portugalac stigao u Juventus samo po sebi se nametalo pitanje mogu li njih dvojica zajedno nositi Juventus. Mnogi su mislili da kad se njih dvojica uigraju, Juventus bi mogao postati glavni favorit ne samo za Scudetto, već i Ligu prvaka, ali iako su u početku dobro djelovali, s vremenom se pokazalo kako Ronaldo očekuje da je on 'alfa i omega' Stare dame te da ne planira davati Dybali na jednakoj važnosti, već od njega očekuje da mu on bude svojevrsna pomoć sa strane.

Ove sezone, Dybala je zadobio tešku ozljedu prednjih križnih ligamenata, ne bi se trebao vratiti na zelene travnjake do početka sljedeće sezone, a brojčani učinak nikad mu nije bio slabiji – 16 nastupa, tri pogotka i dvije asistencije.

Talijanski mediji sve glasnije spominju mogućnost da – osim Crisitana Ronalda koji bi navodno mogao ponovno put španjolske metropole – klub na ljeto mogao napustiti i La Joya.

Naime, prema pisanju Calciomercata, postoji realna mogućnost da Barcelona i Juventus ponove posao kakav su napravili u ljeto 2020. godine kad su klubove zamijenili Arthur i Miralem Pjanić. Ovaj put, Dybala bi išao put španjolskog velikana, dok bi u Torino došao Antoine Grizemann.

Za Francuza je plaćena ogromna odšteta, a Calciomercato navodi kako godišnje zarađuje čak 18 milijuna eura neto. Messi si s njim očito nije kliknuo, a da Griezmann nije na svojoj razini nije potrebno biti veliki stručnjak za zaključiti.

Talijani pišu da bi se mogla dogoditi NBA-ovska razmjena: Dybala je mlađi, ima manja primanja i manje je 'koštao' Staru damu, dok će Grizmann ove sezone napuniti 30 godina, Barcelonu je koštao pravo malo bogatstvo, ali je i njegov životopis ipak nešto jači od onog Dybalinog.

Naravno, ovaj potencijali transfer odnosno zamjena ovisi i o tome hoće li Ronaldo zaista napustiti Juventus na kraju sezone. Prije nekoliko dana u talijanskim se medijima 'zakotrljala priča' kako Juventus za njega trži 29 milijuna eura te da je Real to spreman platiti, ali zasad ovo nije ništa više od obične 'rekla-kazala' priče.


Tagovi

Paulo DybalaJuventusBarcelonaAntoine Griezmann

Ostale Vijesti