ALESSANDRO GAROFALO/Reuters
ALESSANDRO GAROFALO/Reuters

Talijanski insajderi: Mandžukić je otpisan iz Milana

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 05.04.21. | 18:41

Nije se uspio nametnuti.

Ako je vjerovati talijanski insajderu i transfer ekspertu Nicolu Schiri, Mandžukiću neće biti produžen ugovor s Rossonerima iako imaju opciju produljena do idućeg ljeta.

Schira piše kako Maldini i Massara nisu zadovoljni s učinkom Mandžukića koji je, po dolasku u siječnju, od mogućih 16 utakmica nastupio samo u njih pet. Jednu utakmicu je započeo (protiv Crvene zvezde) dok je ostale četiri utakmica ulazio kao zamjena u Serie A te je pritom skupio samo 76 minuta igre.

Potom ga je zadesila ozljeda gležnje i mišića zbog koje je još uvijek van stroja te, prema Upravi Milana, nije zadovoljio ono što se od 34-godišnjeg proslavljenog Vatrenog očekivalo.

Činjenica jeste da nije prikazao još nikakav učinak, ali - treba reći - nije dobio ni poštenu priliku za to. Navijači milanskog giganta oduševljeno su klicali zbog dolaska Super Marija, kojeg itekako pamte dok je žario i palio u crno-bijelom dresu Juventusa, čiji ga navijači također imaju u jako lijepoj uspomeni.

Pitanje je, doduše, kakav učinak Mandžo može pružiti na ulasku u 36. godinu života, ali je barem financijski dobro isposlovao angažman u Milanu koji mu je donio 1.8 milijuna eura. Ipak, ostaje žal - ukoliko se obistine Schirine riječi - što bi eventualnim produžetkom do idućeg ljeta 2022. godine priskrbio dodatnih 3.6 milijuna eura - Rossoneri će izgledno sezonu završiti na jednom od prva četiri mjesta koji vode u Ligu prvaka, ali je pitanje što će na njegove igre reći sportski direktor Massara te tehnički direktor Maldini koji, kako stvari stoje, nisu očarani.

Očito je ta pauza od napuštanja katarskog Al-Duhailija do dolaska u Milan bila prevelika te Mandži treba duži period adaptacije. No, tko zna, možda mu gazda Gazidis ipak odluči pružiti priliku...


Tagovi

MilanMario Mandžukić

Ostale Vijesti