ALBERTO LINGRIA/Action Images
ALBERTO LINGRIA/Action Images

Talijanska demonstracija sile: Locatelli s dva gola ugasio nade Švicaraca (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 16.06.21. | 22:54

Azzurri djeluju moćno, izabranici Vladimira Petkovića nisu imali apsolutno nikakve izglede da dođu do pozitivnog rezultata.

Na Rimskom Olimpicu odigrana je utakmica drugog kola Skupine A Europskog nogometnog prvenstva u kojem je Italija slavila protiv Švicarske rezultatom 2:0.

Talijani su i u drugom susretu demonstrirali silu te su opet pokazali kako su jedni od glavnih favorita za najviše pozicije na Euru.

Od samog početka prvog poluvremena Talijani su se postavili dominantno te su konstantno pritiskali Švicarce, kojima nisu dopustili apsolutno nikakvu igru prema naprijed.

Prvu veliku priliku Azzurri su propustili u 10. minuti kad je Spinazzola s lijeve strane ubačajem pogodio Immobilea, no napadač Lazija glavom tuče preko gola. Najava je to bila potpune opsade gola vratara Sommera.

U 19. minuti Talijani prvi put tresu mrežu Švicaraca, Chiellini je najviše skočio nakon ubačaja iz kornera te posprema loptu iza Sommera, ali sudac Karašev nakon asistencije VAR-a opravdano poništava gol zbog igranja rukom braniča Juventusa.

No, samo sedam minuta kasnije nije bilo spasa za Švicarce, Berardi je dobio sjajnu dubinsku loptu na desnoj strani te još ljepše prošao kroz kazneni prostor, navukao dva igrača Švicarske te vratio povratnu loptu za Locatellija, koji neometan s par metara posprema loptu u mrežu za 1:0.

Pogledajte gol Locatellija OVDJE.

Italija je i nakon gola nastavila igrati fantastično, a novu veliku priliku za povećanje vodstva propustili su u 33. minuti Immobile je ušao u kazneni prostor, ali nije uspio proći Sommera, no lopta se odbija do Insignea, koji lukavo gađa suprotni kut, ali obrana Švicarske čisti opasnost.

Vezni red Azzurra je potpuno kontrolirao utakmicu, Talijani su sjajno kombinirali bez nepotrebnog napucavanja lopte, a novi gol konstanto je visio u zraku.

Švicarci su tek pred sam kraj prvog poluvremena, točnije u 45. minuti zaprijetili Talijanima. Odigrali su izabranici Petkovića brzu kontru, lopta je išla prema Seferoviću, ali Di Lorenzo se sjajno postavlja i otklanja opasnost te se na odmor odlazi s prednosti Talijana 1:0.

Početak nastavka je bio preslika prvog dijela, Talijani su nastavili dominirati, a kruna sjajne igre dogodila se u 52. minuti kada se Locatelli po drugi put na utakmici upisao u strijelce. Lopta je kružila oko kaznenog prostora Švicarske te je stigla do veznjaka Sassuola, koji sa nekih 18 metara preciznim udarcem pogađa donji lijevi kut golmana Sommera za 2:0.

Pogledajte drugi gol Locatellija OVDJE.

Talijani su nakon drugog gola malo povukli ručnu pa su se Švicarci malo osokolili te su postali ozbiljniji rival. U 60. minuti zaprijetio je Shaqiri, no tukao je preko vrata. Samo tri minute kasnije vidjeli smo najbolju priliku Švicaraca, Mario Gavranović nesebično je proigrao Zubera, čiji udarac fantastično brani Donnarumma, kao i pokušaj povratne lopte u nastavku akcije.

Na novu priliku Talijana čekali smo do 72. minute kad su Azzurri povukli kontru, lopta je došla do Immobilea, koji je tukao s ruba kaznenog prostora, ali mu kut nije bio najpovoljniji te je lopta otišla pored lijeve vratnice Sommerova gola.

Tri minute kasnije Chiesa se našao u sličnoj situaciji kao Immobile te je poput napadača Lazija gađao suprotni kut, no ishod je bio je jednak.

U 88. minuti Talijani stižu i do trećeg gola, Švicarski vezni red nije uspio zadržati loptu na 30-metara od svog gola, odbijanac stiže do Cire Immobilea, koji loptu samo popravlja te s 20-ak metara pogađa donji desni kut Sommerovog gola za konačnih 3:0.

Pogledajte gol Immobile OVDJE.

Do kraja susreta smo vidjeli tek dvije poluprilike Švicaraca da bar dođu do počasnog gola, no Talijanima definitivno nije lako zabiti, a to su prije Švicaraca osjetili i Turci.

Azzurri su tako nakon dva odigrana kola osvojili maksimalnih šest bodova uz nevjerojatnu gol razliku od šest postignutih i niti jedan primljeni gol. Švicarci su nakon dva susreta na tek jednom osvojenom bodu te će nadu u prolaz skupine morati tražiti u zadnjem kolu protiv Turske.


 

 

 


Tagovi

Euro 2020Euro 2021EUROTalijanska nogometna reprezentacijaManuel LocatelliCiro Immobile

Ostale Vijesti