REUTERS/Bernadett Szabo
REUTERS/Bernadett Szabo

Talijani se pridružili Hrvatskoj i Nizozemskoj u playoffu, ludnica od utakmice na Wembleyu (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 26.09.22. | 22:46

Mađari ipak nisu mogli do novog velikog skalpa

Mađari ipak na koncu nisu uspjeli – iako su bili u igri do zadnjeg kola za prolazak u doigravanje Lige nacija u konkurenciji Italije, Njemačke i Engleske, u zadnjoj utakmici u Budimpešti su ipak slavili Talijani s 2:0 i tako se pridružili Hrvatskoj i Nizozemskoj.

A treba se priznati, kako su i večeras Mađari odigrali dosta dobru utakmicu, ali su si sami pucali u nogu. OK, u prvom poluvremenu je inicijativa u igri bila na strani Talijana, no pitanje je s kojim bi se rezultatom otišlo na veliki odmor da se Mađari nisu poigravali pred svojim golom u 27. minuti igre.

Umjesto da ispucaju loptu prema naprijed, budući da su Talijani bili u visokom pritisku, domaći nogometaši su se neoprezno dodavali, a onda je poklon objeručke prihvatio Raspadori i zabio za 1:0.

Talijani su krenuli bolje i u nastavku, a rezultatski su to konkretizirali u 52. minuti nakon sjajne akcije po desnoj strani, a koju je na kraju s druge stative u gol zakucao Dimarco na asist Cristantea.

Nakon toga je uslijedio veliki pritiska domaćina, napadali su Mađari i pokušavali iz svih pozicija, ali put do mreže nisu znali pronaći. No i bez toga su ostavili sjajan dojam u ovoj kampanji Lige nacija.

Golove Talijana pogledajte OVDJE

A kakvu su tek utakmicu odigrali Englezi i Nijemci na Wembleyu… Nakon prvog poluvremena u kojem nije bilo pogodaka, u drugom su se igrači oba sastava prešutno „dogovorili“ da gledateljima ipak ponude nešto nogometa za njihove skupo plaćene ulaznice. Pa su tako viđena po tri gola na obje strane.

Engleski novinari su već naoštrili svoja pera, krenuli u „odrubljivanje“ glave Garethu Southgateu kada je njihova reprezentacija u 67. minuti utakmice nakon Havertzovog pogotka upala u dva gola minusa (prvi je zabio Gündogan u 52.), no onda su Englezi proigrali i u 11 minuta stigli do nevjerojatnog preokreta.

Shaw je smanjio na 1:2 u 72., Mount izjednačio u 75., a Kane iz penala donio vodstvo domaćinu.

Ali slavlje je potrajalo tek četiri minute jer je Havertz svojim drugim golom postavio miroljubivih 3:3

Sve golove pogledajte OVDJE

Liga nacija, skupina A3

Ponedjeljak, 26. rujna

Engleska – Njemačka 3:3

Mađarska – Italija 0:2



Tagovi

Liga nacijaItalijaMađarskaengleskaNjemačka

Ostale Vijesti