MURAD SEZER/Reuters
MURAD SEZER/Reuters

Talijani pišu: Perišić bi uskoro mogao otići, žele ga nekoliko bundesligaša

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 07.06.21. | 11:57

Najnoviji član društva 100 u Vatrenima postaje popriličan teret za Nerazzurre.

Gotovo pa u svakom od posljednja četiri prijelazna roka, Ivan Perišić je od hrvatskih nogometaša bio jedan od onih koji će 'gotovo pa sigurno' pronaći novog poslodavca. Selilo ga se diljem cijele Europe, od Francuske, Engleske pa sve do Njemačke, a jedno vrijeme se pisalo kako je Inter ponudio Perišića Juventusu.

No, Ivanu to nije bilo ni na kraj pameti, naročito kad je tadašnji trener Bayerna, Niko Kovač, krenuo po njega. Odradio je sezonu u Munchenu, Bavarci su se dugo 'lomili' hoće li ga otkupiti ili ne, ali u konačnici se to nije dogodilo. Vratio se Ivan u grad mode, a iako je bio 'otpisan' od strane Antonija Contea, s vremenom se uspio nametnuti pa je tako ove sezone u konačnici upisa 42 nastupa u svim natjecanjima, a pritom je skupio pet pogodaka i jednako toliko asistencija.

No, Conte je otišao, na njegovo mjesto stigao Simone Inzaghi, a izgleda kako su Ivanovi danu u Milanu odbrojani. Nekoliko talijanskih medija, a među njima i poznati insajder za transfere Nicolo Schira, pišu kako su primanja hrvatskog ofenzivca preveliki uteg za Inter.

Naime, prema njihovim saznanjima Perišić godišnje zarađuje pet milijuna eura te ga je Inter zbog toga spreman pustiti godinu dana prije isteka ugovorne obveze. Možda pustiti nije najbolja riječ budući da bi sigurno htjeli neku vrstu odštete, ali je prvotna želja da se riješe njegovih primanja.

Iako se imena klubova ne spominju, Schira javlja kako su za Perišića zainteresirana dva, tri budnesligaša. Prilagodba na Bundesligu ne bi predugo trajala budući da je krilni veznjak rodom iz Omiša ranije u karijeri igrao za Wolfsburg, Borussiju Dortmund i Bayern.

U jučerašnjem prijateljskom ogledu između Hrvatske i Belgije Perišić je na terenu proveo 80. minuta, a to mu je bio 101. nastup za Vatrene. Ispred njega su samo Vedran Ćorluka (103), Ivica Olić (104), Josip Šimunić (105), Ivan Rakitić (105), Stipe Pletikosa (114), Darijo Srna (134) i Luka Modrić (138).


Tagovi

Ivan Perišićnogometni transferitransferiLjetni prijelazni rok

Ostale Vijesti