EXPA/ Eibner/ Bahho Kara
EXPA/ Eibner/ Bahho Kara

Talijani javljaju: Brekalo se vraća u Italiju, ali ne u Monzu

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 19.01.23. | 15:05

Povremeni hrvatski reprezentativac trenutno trenira s rezervama Wolfsburga što Sky navodi kao problem jer je nemoguće procijeniti njegovo fizičko stanje.

Josip Brekalo više neće igrati za Wolfsburg, to je potpuno jasno već nekoliko tjedana, a svoju karijeru će, ako je suditi po najnovijim informacijama iz Italije, nastaviti u – Fiorentini!

Monza je klub koji se već neko vrijeme navodio kao njegova buduća destinacija, ali Sportface javlja kako se na Brekala već sad može gledati kao novog člana Fiorentine. Budući da je ušao u posljednjih pola godine ugovora s Vukovima, Brekalo bi Wolfsburg napustio ili besplatno ili uz neku simboličnu odštetu.

Istovremeno, Sky piše kako je veliki problem kod Brekala taj što trenira s rezervama pa oni 'zainteresirani' ne mogu vidjeti u kakvom je fizičkom stanju i formi. Iako je još uvijek mlad te će sigurno napredovati, svojevrsni problem za samog igrača je taj što klubovi koji ga žele dovesti nemaju luksuz 'čekanja' da se netko vrati u formu već im je njegova kontribucija na terenu potrebna odmah.

Kovač je Brekala prekrižio, ove ga je sezone koristio u svega sedam utakmica te je svojim posljednjim izjavama dao naslutiti kako za njegovog sunarodnjaka više nema mjesta u klubu. Naravno, objasnio je to Kovač pristojno, pomalo u rukavicama, ali svi oni koji znaju protumačiti 'njemačko izražavanje' lako su zaključili da je Brekalo svoje u zelenom dresu odigrao.

On je član Wolfsburga postao 2016. godine, Dinamo je uprihodio 10 milijuna eura na ime odštete, a u međuvremenu je Brekalo odlazio na dvije posudbe, u Stuttgart i Torino. Ukupno je za Vukove skupio 129 utakmica, 22 pogodaka i 19 asistencija, a njegova tržišna vrijednost danas iznosi 7.5 milijuna eura.



Tagovi

Josip BrekaloFiorentinaSerie A

Ostale Vijesti