Srecko Niketic/PIXSELL
Srecko Niketic/PIXSELL

Taichi Hara ima novi klub, ništa od povratka u HNL

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 17.07.23. | 12:23

Navodno se za njegovim uslugama zanimalo nekoliko klubova iz Hrvatske, ali on je imao drugačije planove.

Iako je u Hrvatskoj proveo svega pola godine, japanski napadač Taichi Hara ostavio je iznimno dobar dojam u drugom dijelu sezone 20./21. kad je bio član Istre 1961. U 18 nastupa skupio je osam pogodaka i tri asistencije, a posebno mu je odgovarao Hrvatski nogometni kup u kojem je zabio šest pogodaka u samo četiri nastupa. Puljani su te sezone dogurali do finala Kupa, ali Dinamo je bio prejak. U nikad efikasnijem finalu Plavi su slavili rezultatom 6-3, s tim da se posebno pamte dva pogotka Hare s početka drugog dijela koji je u razmaku od 60 sekundi vratio Puljane na samo gol zaostatka nakon što su Plavi vodili s 3-0 nakon prvih 45 minuta. Dinamo je potom otišao na 4-2, Gržan je nedugo nakon toga poentirao za 4-3, ali onda su Zagrepčani u završnici utakmice dvaput iskontrirali Puljane koji su bacili sve karte u napad pa je tako konačan rezultat bio prilično uvjerljiv.

Okladite se na bogatu Germanijinu ponudu ljetnog prijelanog roka 2023. (Igraj odgovorno, 18+)

Hara je potom otišao u Alaves, ali je odmah proslijeđen belgijskom Saint-Truidenu gdje je japanski jezik, zanimljivo, bio drugi u svlačionici budući da su za Saint-Truiden tada igrala šestorica igrača iz Zemlje izlazećeg sunca. U 28 nastupa u Jupiler Pro ligi skupio je osam pogodaka i tri asistencije, a dobrim igrama zaradio je povratak u Alaves u kojem se ipak nije najbolje snašao pa je tako prošli dio prošle sezone ponovno otišao u Saint-Truidenu. No, povratak na 'mjesto sreće' ovaj put nije bio plodonosan za Taichija koji je u 11 nastupa ostao bez pogotka…

Ovog ljeta se ime Taichija Hare u nekoliko navrata moglo čuti u kuloarskim pričama. I to u više hrvatskih gradova! Spominjala se Istra 1961, Rijeka, čak i Osijek, ali očito da su to sve bile 'priče varalice'. Jer, danas je i službeno potvrđeno, 24-godišnji Japanac se vratio u svoju domovinu gdje je potpisao ugovor s Kyoto Sangom.

Neće Hari biti lako izboriti se za svoje mjesto u vrhu napada budući da je posljednjih pola godine u klubu i Brazilac Patric koji je u J-1 ligi skupio 81 pogodak i 19 asistencija u 231 nastupu, ali očito mu je želja bila vratiti se u rodnu zemlju budući da sigurno da je to htio mogao pronaći novi angažman i u Europi.

Kyoto Sanga je u sezoni 20./21. izborio promociju u J-1 ligu nakon gotovo deset godina, a u ovom trenutku se nalaze na 15. mjestu na prvenstvenoj tablici s 23 osvojena boda. (G)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Taichi HaraJapanLjetni prijelazni rokLjetni prijelazni rok 2023

Ostale Vijesti