Svojevremeno jedan od najplaćenijih igrača na svijetu dolazi u Premier ligu

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 27.08.19. | 17:58

Radi se o igraču kojeg bi mnogi klubovi htjeli vidjeti u svojim redovima

Ovu vijest prvi je izbacio Sky Sports, a nakon njih priču je podržao i transfermarkt.

Brazilac je ušao u posljednji stadij svoje karijere, ali nema nikakve sumnje da svojom kvalitetom može pomoći momčadi Nuna Espirita Santa.

Hulk je oduvijek bio prepoznatljiv po dvije stvari, a to su njegova strašna fizička dominacija i razoran udarac.

<iframe width="640" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/HYZzzAlV19w" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Njegov nogometni put bio je i više nego zanimljiv, a ovog fantastičnog Brazilca prvi je prepoznao Porto koji ga je 2008. godine za nešto manje od pet milijuna funti doveo iz japanskog drugoligaša Tokyo Verdyja.

U Portugalu se zadržao četiri godine gdje je postao jedan od nositelja igre nekadašnjeg osvajača Lige prvaka, a 2012. Hulk je odlučio da je vrijeme za promjenom sredine. Iako je u to vrijeme interes za njegovim uslugama iskazao niz europskih velikana, ovo desno krilo odlučilo se na prelazak u Zenit iz St.Petersburga koji ga je u to vrijeme učinio jednim od najplaćenijim igrača na svijetu, a na račun odštete Portu su uplatili 36 milijuna funti.

U Rusiji se, baš kao i u Portugalu, zadržao četiri godine nakon čega prelazi u redove Shanghai SIPG-a, kineskog kluba koji ga je tada doveo kao najveću zvijezdu ondašnje lige te su za njega izdvojili nešto više od 50 milijuna funti.

Ugovor sa kineskim prvoligašem ima do posljednjeg dana 2020. godine, a sada bi se mogao ponovno vratiti na europski kontinent i napokon igrati nogomet u jednoj od najboljih liga svijeta.

Njegova tržišna vrijednost u ovom trenutku iznosi 18 milijuna funti, a iako je to iznos kojeg je velika većina engleskih klubova u mogućnosti platiti, veliko je pitanje jesu li spremni na sebe preuzeti ogromni ugovor kojeg trenutno ima u Kini. Možda njegova potraživanja i neće biti toliko velika budući da novaca sigurno ima za još nekoliko života, ali o tome sada nema nikakvih službenih potvrda.

Nuno Espirito Santo sigurno bi dobio fantastičnog igrača ukoliko bi Hulk pristupio Vukovima, a treba reći kako u ovim trenucima na njegovoj poziciji igraju Diogo Jota i Adama Traore, dva iznimno zanimljiva krilna napadača.

Što će biti od cijele priče pokazati će naredno vrijeme, ali jako je zanimljivo kako se ovaj transfer planira realizirati budući da je prijelazni rok na Otoku završio prije 20-ak dana.

(foto:Reuters)

 


Tagovi

HulkZenitPortoShanghai SIPGNuno Espirito Santo

Ostale Vijesti