INQUAM PHOTOS/Action Images
INQUAM PHOTOS/Action Images

Svojevremeno ga je htio Dinamo, uz Caktaša je bio 'najskuplji' igrač Damaca, a sad ide u FCSB

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 07.09.21. | 12:52

Iako je neupitno riječ o izvrsnom igraču, a ujedno i bivšem reprezentativcu svoje zemlje, ako se ne svidi kontroverznom Gigiju Becaliju, možda već do zime bude slobodan igrač.

Ono o čemu se pričalo još prije nego li su u klub stigli Hillel Soudani i Mijo Caktaš, sad je napokon postalo službeno. 32-godišnji Constantin Budescu napustio je Damac i karijeru će nastavit u poznatom rumunjskom FCSB-u.

Budescuu će ovo biti drugi mandat u rumunjskom klubu kojeg mnogi znaju po kontroverznom vlasniku Gigiju Becaliju. Budescu dolazi kao zamjena za Olimpiuja Morutana koji je ovog ljeta potpisao za Galatasaray u transferu teškom 3.50 milijuna eura, iako je 'gazda' Becali isticao kako talentiranog veznjaka neće pustiti za manje od 10 milijuna eura.

Budescu je u karijeri nastupao za Petrolul, Astru Ploiesti(iz koje je trebao preći u Dinamo, ali je u konačnici otišao put Kine), DL Yifang, Astru Giurgiu, FCSB, Shabab, opet Astru Giurgiu i onda na posljetku Damac čiji je član bio od veljače ove godine. Za reprezentaciju Rumunjske skupio je 15 nastupa i pet pogodaka, a s novim/starim klubom je dogovorio dvogodišnju suradnju.

Krešimir Režić je tako ostao bez plemenitog veznjaka koji je najpoznatiji po izvrsnom udarcu s distance i opasnom prekidu. Da se to dogodilo prije nego li su dovedeni Caktaš i Soudani, bio bi to veliki udarac za njega, ali ovako, kad su dvije nekad ponajveće zvijezde HNL-a stigle u klub kojeg je talentirani trener na nevjerojatan način prošle sezone uspio spasiti od ispadanja u niži rang natjecanja, za Rumunjem neće previše žaliti.

Najbolje dane svoje karijere proveo je u Astri Giugriu u kojoj ima status prave ikone. Budescu je skupio 234 nastupa, 87 pogodaka i 82 asistencije u svim natjecanjima za današnjeg rumunjskog drugoligaša, dok će se u FCSB-u boriti za jedno od vodećih mjesta u elitnom rangu natjecanja u domovini.

Inače, za spomenuti FCSB su lani igrali Ante Vukušić i Stipe Vučur, dok je ovog ljeta kao slobodan igrač u klub stigao nekadašnja devetka zaprešićkog Intera, Ivan Mamut.

24-godišnji Splićanin, koji je svojevremeno bio junior Hajduka, potpisao je jednogodišnji ugovor uz mogućnost produljenja za dodatne dvije godine, a trenutno ima status rezervnog napadača budući da trener Edward Iordanescu više vjeruje 34-godišnjem Claudiju Keseruu koji je ovog ljeta stigao u klub bez odštete nakon šest godina provedenih u Ludogoretsu.

Budescu će se za minutažu boriti s trenutno prvom violinom i kapetanom kluba Florianom Tanaseom, a njegova nova momčad se nakon sedam odigranih kola nalazi na osmom mjestu Lige 1.


Tagovi

Mijo CaktašConstantin BudescuFCSBRumunjska prva ligaDamacIvan RežićKrešimir Režić

Ostale Vijesti