Action Images via Reuters/Lee Smith
Action Images via Reuters/Lee Smith

Švicarski stoper više nije Dinamova meta, Modri traže druga rješenja

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 14.04.23. | 08:00

U Maksimiru će u potragu i za lijevim bekom, žele napokon riješiti problem na toj poziciji

Skautiraju, raspituju se u Dinamu o potencijalnim pojačanjima, Igor Bišćan uz pomoć Darija Šimića i Uprave kluba polako crta igračku križaljku za novu sezonu. Svi već znaju da u Maksimiru žele Matiju Frigana, da su na listi želja Žan Vipotnik, Lukas Kačavenda i Luka Stojković te da se razmišlja o još nekim pozicijama. O odlasku Dominika Livakovića ovisit će hoće li Modri tražiti i novog vratara, a jedno od mjesta na kojemu žele vidjeti novo ime jest i - lijevi bek. Na toj poziciji zadnjih je godina došlo nekoliko igrača, ali nitko se nije uspio potpuno nametnuti i ovog ljeta Dinamo konačno želi riješiti taj problem. Igor Bišćan u prvoj je utakmici protiv Lokomotive na lijevom boku koristio Maura Perkovića, ima u kadru i Petra Bočkaja, Robert Ljubičić je uvijek rezervna, opcija u nuždi, ali njega novi trener ipak vidi u sredini terena. Na posudbi u Celju je Daniel Štefulj, kojega Bišćan poznaje iz Rijeke i U21 reprezentacije, ne znamo još kakvo je Bišćanovo mišljenje o njegovoj budućnosti u Maksimiru. Također, vidjet ćemo i kakav će biti Bišćanov idealan sustav igre, hoće li vremenom pokušati s trojicom u zadnjoj liniji, tada bi i na lijevoj strani mogao tražiti drugi profil igrača. No, kako sad stvari stoje, lijevi bek je pozicija na kojoj se Modri planiraju pojačati i već su poduzeli korake po tom pitanju, češljaju tržište.

A u toj priči oko pojačanja, kako saznajemo, izgubilo se ime Bećira Omeragića. Mladi reprezentativac Švicarske, stoper o kojemu se puno pričalo u Maksimiru u zadnjih godinu dana, otkad ga je želio dovesti Zdravko Mamić pa sve do zimskog prijelaznog roka kad je ozbiljne pregovore s Zürichom vodio Ante Čačić, Omeragić je slovio kao vrlo izgledna opcija. Čačić je i po završetku prijelaznog roka nastavio raditi na tom transferu, pripremao se Omeragićev dolazak na ljeto kao slobodnog igrača, no, čini se da od toga neće biti ništa. Omeragić trenutno nije u žiži interesa Bišćana i Šimića, više nije Dinamova meta. Što ne znači da neće opet postati, stvari se kad je mercato u pitanju uvijek mogu promijeniti, međutim, prema sadašnjem 'odnosu snaga', Omeragić je daleko do dolaska u Maksimir.

Situacija sa stoperima u Dinamu trenutno i ne izgleda problematičnom. Tu su Josip Šutalo, Dino Perić i Mauro Perković, tu je i mladi Jakov Gurlica koji bi u idućoj sezoni mogao više participirati, a očekuje se da će konačno na ljeto biti spreman i Boško Šutalo, pozicija je to koju može pokriti i Stefan Ristovski. No, naravno, na toj poziciji Modri uvijek trebaju imati alternativna rješenja, znalo se više puta događati da u jednom trenutku sezone dođe do deficita braniča i Dinamo će, vjerojatno, dovesti još nekoga. No to, po svemu sudeći, neće biti Bećir Omeragić, očito su se u Maksimiru od njega potpuno ohladili. Sve to samo pokazuje koliki je posao pred Dinamom u idućim mjesecima, dosta je mjesta u momčadi na kojima treba dovesti igrače, ili dobro analizirati tko od igrača na posudbama može pojačati konkurenciju. Pisali smo neki dan da Dinamo ima 24 igrača na raznima posudbama i pritom smo nehotice izostavili još dvojicu, u Lokomotivi je Jakov-Anton Vasilj, a u Zrinjskom još jedan veznjak Petar Sučić, koji također ima dobru sezonu i na ljeto se, formalno, vraća u Maksimir, barem privremeno.



Tagovi

Bećir OmeragićGNK DinamoIgor BišćanDario Šimić

Ostale Vijesti