(Luka Modrić, Zoran Nižić, Marcelo Brozović) Pixsell
(Luka Modrić, Zoran Nižić, Marcelo Brozović) Pixsell

Svi u jednoj momčadi: Zlatna lopta, bivši kapetan Hajduka i najtraženiji veznjak prijelaznog roka

Vrijeme Čitanja: 5min | sri. 05.01.22. | 18:15

Oni su hrvatski nogometaši na cijeni, a sad mogu pregovarati sa svima i promijeniti sredinu besplatno na ljeto

Zimski prijelazni rok možda nije atraktivan kao onaj ljetni zbog kraćeg trajanja, a i možda malo manje atraktivnih transfera na koje se naviknemo u sunčanijem periodu godine, ali ima svoju određenu draž. Ta draž leži u tome što mnogi klubovi atraktivna pojačanja za ljeto mogu dogovoriti s onim igračima kojima ističu ugovori bez da potroše ozbiljan novac na odštetu. Atraktivnih pojačanja kojima ističu ugovori nakraju sezone ne manjka, počevši od Kyliana Mbappea, Paula Pogbe, Paula Dybale, Francka Kessiea, Antonia Rüdiger do našeg Marcela Brozovića koji su trenutno najvrjedniji eksponati na svjetskom nogometnom tržištu, a da ih drugi mogu dovesti bez centa odštete. S obzirom na financijsku situaciju u svijetu nogometa nastalu pandemijom koronavirusa ovakva pojačanja su primamljivija za sve svjetske klubove jer ostavljaju mogućnost dovođenja igrača na koje bi prije morali potrošiti bogatstvo. Primjerice PSG je a ljetnom prijelaznom roku složio super momčad, zapravo nadogradnju na velike zvijezde, dovođenjem Messija, Donnarumme, Wijanlduma, Ramosa i Hakimija potrošivši tek novac na odštetu potonjeg. 

Tresu se sigurno u europskim velikanima da bi mogli na ljeto ostati bez nekih od najvažnijih igrača, a od istog problema ne pate samo oni. Nama su van ovih svjetskih zvijezda zanimljiviji za ovu priču bili hrvatski nogometaši koji već sad mogu dogovarati posao u novom klubu. Iako je vrlo izgledno da će ponajbolji dvojac veznog reda Vatrenih, Marcelo Brozović i Luka Modrić, potpisati nove suradnje sa svojim trenutnim klubovima dok to ne bude službeno uvrstili smo ih u našu postavu trenutno najskupljih Hrvata kojima ističe ugovor na ljeto.

Transfermarkt vrednuje Marcela Brozovića kao najskupljeg Hrvata kojem ističe ugovor na ljeto, a cijene ga na 40 milijuna eura. Epic Brozo jedan je od najboljih svjetskih veznjaka, a malo je trenera europskih velikana koji ga ne bi voljeli vidjeti u svojim redovima. Pregovori Intera i hrvatskog veznjaka sve su intenzivniji i prema pisanju brojnih uglednih talijanskih medija blizu su konačnog dogovora. Brozoviću se svidio život u Milanu gdje boravi od 2016. kada je iz Dinama prešao za oko 8 milijuna eura. Stoga je mala vjerojatnost da će mijenjati sredinu ovog ljeta.

U sličnoj situaciji je i kapetan Vatrenih Luka Modrić koji je posljednjih deset godina jedan od stupova velikog Real Madrida. S 36 godina na leđima ne oduševljava samo madridsku publiku, već cijeli svijet koji se divi hrvatskom veznjaku. Forma u kojoj igra opisuje se superlativima, a činjenica da je s 36 godina neizostavan član jednog od najvećih svjetskih klubova ponukala je i njihovo čelništvo da produlji suradnju sa Zlatnom loptom iz 2018. Novi ugovor kojem se tek peglaju detalji najavio je i Carlo Ancelotti nedavno na konferenciji za medije pa se tek čeka službeni potpis i produženje trenutnog ugovora koji ističe na ljeto.

Za razliku od Brozovića i Modrića u istoj situaciji nisu Andrej Kramarić (TM – 18 milijuna) i Ivan Perišić (TM – 10 milijuna). Njihova budućnost trenutno je neizvjesna po pitanju novog angažmana, a po svemu sudeći najizglednije je da neće nastaviti suradnju s trenutnim klubovima. Hoffenheim bi i zadržao Kramarića koji se prometnuo u najboljeg igrača svih vremena ovog njemačkog kluba, ali hrvatski reprezentativac još uvijek važe opcije koje su pred njima. Perišića su zazivali navijači u Hajduku od ljeta, ali njegov angažman je realniji u Premier ligi ili Bundesligi.

Šime Vrsaljko (TM – 5 milijuna) i Domagoj Vida (TM – 2.5 milijuna) bili su neizostavni na putu Vatrenih prema svjetskom srebru u Rusiji, a po svemu sudeći neminovan je rastanak s klubovima. Vrsaljko traži formu od Rusije, a brojne ozljede sputavale su ga na tom putu. Povezivalo ga se čak i s Hajdukom, ali nitko sa stopostotnom sigurnošću ne može odgovoriti gdje će nastaviti karijeru. Vida je predvodio Bešiktaš prošle godine do dvostruke krune u Turskoj, a danas istambulski velikan nije ni sjena onog od prošle sezone. Lošiji rezultati i slabija financijska situacija dovela je do toga da se žele riješiti velikih ugovora, a jedan od tih je i Vidin. Hrvatskom stoperu kao opcija nudi se angažman u Premier ligi kod Claudija Ranierija u Watfordu, a ima poziv i od Nenada Bjelice iz matičnog Osijeka.

Napad ove postave predvodi Ivan Santini (TM – 2.5 milijuna) koji je proteklog ljeta Osijek zamijenio za saudijski Al-Fateh. S njima je potpisao ugovor do kraja ove sezone, a gdje će karijeru nastaviti nakon toga nije poznato. Slična je situacija i s dva imena iz HNL-a. Lijevi bek Dario Melnjak (TM – 2 milijuna) stigao je na jesen u Hajduk s kojim je potpisao suradnju do kraja sezone, a ponajboljem veznjaku Rijeke Domagoju Pavičiću ugovor kojeg je potpisao 2018. ističe isto ovog ljeta.

Vrata ove momčadi čuva Simon Sluga (TM – 1.8 milijuna). On je 2019. godine iz Rijeke otišao u engleski Luton, a dugo je bio i u vratarskoj rotaciji Vatrenih. Ugovor koji ima s Englezima završava ovog ljeta.

Ostala nam je još jedna pozicija u obrani, a nju popunjava Zoran Nižić (TM – 900 tisuća). Bivši kapetan Hajduka na ljeto se povezivao s Hajdukom, ali je tad odlučio produljiti suradnju s Akhmatom za još jednu sezonu.

Zanimljive bi bile i rezerve ove momčadi, a kada bi ih birali redom po vrijednosti na Transfermarktu to bi bili Fran Tudor (TM – 1.8 milijuna), Stipe Perica (TM – 1.5 milijuna), Danijel Miškić (TM – 1.2 milijuna), Nikola Kalinić (TM – milijun), Nino Galović (TM – 800 tisuća), Jozo Šimunović (TM – 800 tisuća), Marko Pajač (TM – 800 tisuća) i Lovro Cvek (TM – 800 tisuća).

SASTAV: Sluga (28); Nižić (32), Vida (32), Vrsaljko (29), Melnjak (29); Brozović (29), Pavičić (27), Modrić (36); Perišić (32), Kramarić (30); Santini (32).



Tagovi

Germanijak transferinogometni transferitransfertransfer blogHrvatska nogometna reprezentacijaZoran NižićLuka ModrićSimon SlugaMarcelo BrozovićIvan PerišićAndrej KramarićŠime VrsaljkoIvan SantiniDario MelnjakDomagoj Pavičićugovor

Ostale Vijesti