BELGA PHOTO JOHAN EYCKENS BELGA/PIXSELL
BELGA PHOTO JOHAN EYCKENS BELGA/PIXSELL

Svi su ludi za Stipom: Hrvatskog stopera žele na Otoku, Bundesligi, a tu je i Lech Poznan

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 28.05.22. | 17:21

Talentirani stoper odradio je dobru sezonu u Belgiji, a iako je njegova tržišna vrijednost veća od milijun eura, klub će ga (morati) pustiti za ipak nešto manji iznos.

Za očekivati je da će se ovog ljeta svlačionica belgijskog Beerschota poprilično izmijeniti. Nakon što se nije uspio sačuvati prvoligaški status, većina igrača pod ugovorom s belgijskim klubom dobit će slobodne ruke u potrazi novog poslodavca. Među njima su i dvojica Hrvata, Leon Kreković i Stipe Radić, a najnovije vijesti s Otoka govore da ono o čemu se pričalo još zimus bi se ovog ljeta moglo i ostvariti.

Naime, još od siječnja ove godine Sheffield United navodno pod povećalom drži talentiranog hrvatskog stopera koji je ove sezone jedna od rijetkih svijetlih točaka momčadi, ali do transfera ipak nije došlo budući da su se u Beerschotu nadali da ipak mogu izboriti ostanak u ligi. Budući da se to nije ostvarilo, Radić je, baš kao i praktički svi drugi igrači u klubu, na prodaju, a neke informacije govore kako se interes Sheffielda nije ugasio ta da bi Paul Heckingbottom i u sljedećoj sezoni mogao na raspolaganju imati hrvatskog stopera. Podsjećamo, krajem ožujka ove godine u Sheffield je na posudbu iz Rubina stigao Filip Uremović, ali posudba mu je sad već istekla. Iako je u drugoj utakmici za Sheffield (i jedinoj u kojoj je odigrao svih 90 minuta) Uremović je dobio nagradu za igrača utakmice, ukupno je crveno-bijeli dres na sebe navukao tek tri puta. Posljednju utakmicu za Sheffield odigrao je polovicom travnja, da bi onda do kraja sezone pet utakmica odgledao za klupe za pričuvne igrače, a dvije s tribine.

Uremović, prema svemu sudeći, sigurno odlazi, dok bi Radić mogao postati novi Hrvat na Bramall Laneu. Sheffield ove sezone nije uspio izboriti Premier ligu iako su sezonu okončali na petom mjestu Championshipa što im je osiguralo doigravanje, ali ih je već u polufinalu nakon dvije utakmice izbacio Nottingham Forest koji je na kraju izborio Premier ligu.

Inače, Radić je u Belgiju stigao iz Hajduka za 450 tisuća eura, a za Bijele je ukupno skupio devet nastupa u svima natjecanjima. Iako ga TM vrednuje na 1.2 milijuna eura, strani mediji navode kako bi Radićev potpis znatno manje koštao Sheffield budući da novi belgijski drugoligaš na sve moguće načine mora srezati troškove. Sheffield se navodi kao njegovo vjerojatna buduća destinacija zbog činjenice da je Beerschot njihov sestrinski klub, ali navodno je za Radićem zainteresiran i Lech Poznan te neimenovani klub iz Bundeslige.

Radić gotovo pa sigurno napušta Belgiju, Sheffield je zasad vodeći u utrci za njegovim uslugama, ali prijelazni rok je nepredvidiv te se do kraja ovog ljeta svašta može promijeniti.


Tagovi

Sheffield UnitedStipe RadićBeerschot

Ostale Vijesti