REUTERS/Juan Medina
REUTERS/Juan Medina

Svi su ludi za Marcom: Osim Barcelone, krilni napadač Real Madrida na meti je tri engleska velikana

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 04.10.22. | 14:14

Gotovo pa sigurno odlazi iz španjolske metropole na ljeto. A možda i ranije…

Marco Asensio je u nemilosti Carla Ancelottija. 26-godišnji Španjolac rodom iz Palma de Mallorce ima svoje mjesto rezervirano, ali na klupi za rezerve, što njega nipošto ne zadovoljava pa je tako njegov odlazak iz Kraljevskog kluba gotovo pa sigurna stvar. Na ljeto može napustiti klub kao slobodan igrač, ali već od siječnja 2023. godine drugi klubovi moći će pregovarati s njim bez dozvole Real Madrida.

Prije nekoliko tjedana vijest koja je 'uzburkala strasti' na Pirinejima bila je ona da Asensija želi Barcelona. Iako Xavi ima veliki broj igrača na raspolaganju u napadu, kvalitete, očito, nikad dosta. Sam Asensio nije htio komentirati špekulacije oko njegovog mogućeg prelaska u redove najvećeg rivala njegovog trenutnog kluba, dok je ljetos bio u ozbiljnim pregovorima s Milanom.

Calciomercato javlja kako su se sad u utrku za španjolskim ofenzivcem uključila tri engleska velikana – Arsenal, Tottenham i Liverpool.

Topnici u ovom trenutku izgledaju kao 'idealan fit' za Asensia, a ako je interes kluba iz sjevernog Londona zaista postojeći, onda bi se u pregovore mogao uključiti i Mikel Arteta koji bi vjerojatno uspio nagovoriti svojeg sunarodnjaka da je baš on idealan fit za ono što treba njegovoj momčadi.

Što se tiče Tottenhama, Conte preferira sustav s dvojicom krilnih napadača, ali u ovom trenutku za ta mjesta konkuriraju Son, Kuluševski, Moura i Richarlison (koji ponekad mijenja i Kanea u vrhu napada) pa tako ni ovdje Asensiju minut ne bi bile 'osigurane'.

Za kraj, tu je Liverpool gdje se sad sve intenzivnije počinje tražiti zamjena za Mo Salaha koji je očito odigrao najbolje sezone u svojoj karijeri.

Četvoricu igrača doveo je Klopp u ljeto 2022., uvjerljivo najviše su platili Darwina Núñeza, ali Urugvajac se zasad nije istaknuo u novoj momčadi. Za mjesto središnjeg napadača konkuriraju Núñez i Firmino, za mjesto lijevog krila Diaz i Jota, dok je na mjestu desnog krila usamljen Mo Salah pa bi Redsi rado doveli Španjolca kao njegovu zamjenu.

Inače, Asensio je odradio sjajnu Ligu nacija u dresu Furije. Skupio je sedam asistencija, isto kao on imao je Kevin De Bruyne, dok je Bernardo Silva skupio tek jednu manje. No, usprkos svemu, u Kraljevskom klubu mu ne planiraju ponuditi novi ugovor, a na ljeto će postati slobodan igrač osim ako neki od zainteresiranih klubova ne odluči platiti (smanjenu) odštetu ove zime.

Kako bilo, o Asensiju i njegovom potencijalnom transferu još će se puno pisati. U kojem će klubu započeti sljedeću sezonu, vjerojatno još ni sam još nije siguran, ali je zato već sad siguran kako to neće biti Real Madrid.(I.A.S.)


Tagovi

Marco AsensioReal MadridTottenhamArsenalLiverpool

Ostale Vijesti