RUSSELL CHEYNE/Action images
RUSSELL CHEYNE/Action images

Svi su ludi za Edouardom: Borussija bacila udicu, u redu već stoje West Ham i Arsenal

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 21.04.21. | 17:19

Otkad se pridružio škotskom velikanu, Edouard je u zeleno-bijelom dresu odigrao je 164 utakmice, uz 81 zabijeni pogodak i 37 asistencija. Lani je bio proglašen i najboljim igračem škotske lige

Čelnici dortmundske Borussije očito na hladno pušu kada je u pitanju ostanak Haalanda u klubu. Logično je to, jer Norvežanin trpa kao na traci, a sukladno tome ponajbolji svjetski klubovi već neko vrijeme licitiraju s njegovim imenom. Jasno, prvi u redu stoje Real Madrid i Barcelona, iako i engleski velikani ne gledaju skrštenih ruku.

U Dortmundu su toga svjesni i očito se spremaju za njegov odlazak, a kao potencijalnu metu naciljali su Odsonne Edouarda, 23-godišnjeg napadača Celtica. Tako barem tvrde u britanskom mediju Football Insider, koji piše da je interes Borussije itekako velik.

To nas ne treba čuditi, jer su iza francuskog napadača sjajne brojke. Ove sezone zabio je 16 golova i upisao pet asistencija u 26 prvoligaških nastupa, a otkad se pridružio škotskom velikanu, u zeleno-bijelom dresu odigrao je 164 utakmice, uz 81 zabijeni pogodak i 37 asistencija. Lani je bio proglašen i najboljim igračem škotske lige i jasno je zašto su u Dortmundu zagrizli upravo za Edouarda.

Međutim, nisu jedini. Mladi Francuz već je dulje vrijeme na meti West Hama, s kojim su već i uspostavljeni kontakti, a u igri su i Leicester, odnosno Arsenal. Međutim, engleski mediji tvrde da je Borussija u prednosti, jer ima veću platežnu moć od spomenutih engleskih klubova.

Pretpostavlja se kako bi Celtic mogao prihvatiti ponudu tešku 10-ak milijuna funti, što je prilično niska cifra za napadača s ovakvim brojkama. Međutim, Edouradu za godinu dana istječe ugovor i u Škotskoj se boje kako ga uskoro ne bi izgubili bez odštete.

Zanimljivo, još lani su ga cijenili na 40 milijuna funti, no očito su se malo precijenili i sad bi ga mogli pustiti za četiri puta manju svotu.

Inače, Edouard igra u Celticu od kolovoza 2017. godine, s time da je prvih godinu dana bio na posudbi iz PSG-a. Škoti su ga 2018. otkupili za 10 milijuna, a Transfermarkt ga trenutno procjenjuje na 15 milijuna eura.


Tagovi

CelticOdsonne EdouardBorussia DortmundWest HamArsenal

Ostale Vijesti