REUTERS/Jennifer Lorenzini
REUTERS/Jennifer Lorenzini

Sveti Ivan: Southampton želi Jonesa zamijeniti Jurićem!?

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 13.02.23. | 08:29

Postao bi prvi hrvatski trener na klupi engleskog premijerligaša nakon Slavena Bilića koji ne tako davno vodio WBA.

Molitve navijača Southamptona su uslišane, Nathan Jones dobio je otkaz na klupi Svetaca! Nije se 49-godišnji Velšanin proslavio u svojem premijerligaškom debiju, na klupi Svetaca zadržao se svega 14 utakmica te je za to vrijeme skupio pet pobjeda i devet poraza. Nakon što je u polufinalu Liga kupa ispao od Newcastlea, Jonesova momčad je upisala nova dva poraza u Premier ligi (Brentford, Wolves) protiv protivnika za koje se vjerovalo da se može do bodova pa tako upravi kluba nije preostalo ništa drugo nego da u trećem treneru ove sezone pokušaju pronaći svoj spas.

Voda je došla do grla, Sveci ove sezone igraju loše, a jedina svjetla točka momčadi je James Ward-Prowse koji jedini pruža zadovoljavajuće igre. U zimskom prijelaznom roku dovedeni su Sulemana, Onuachu, Alcaraz i Oršić za kombiniranu odštetu od 62 milijuna eura, ali trebat će vremena dok se svi ti igrači uigraju i dok na terenu krenu opravdavati velika sredstva koja su uložena u njih.

No, ako nečeg u Southamptonu nema, onda je to vrijeme, momčad je na začelju prvenstvenog poretka sa svega 15 osvojenih bodova te se sada ni sa kojom odlukom do kraja sezone ne smije pogriješiti. Uprava je pred sebe stavila težak zadatak, izabrati novog kormilara 'svetog broda' neće biti lako, a Daily Mail navodi kako je jedan od kandidata i hrvatski strateg Ivan Jurić!

No, Jurić nije jedini, opcija je i donedavni trener Leedsa Jesse March, s tim da bi njegov angažman bio puno lakše ostvariv budući da je on trenutno bez angažmana, dok je Jurić s druge strane ugovorno vezan za Torino još nešto manje od godinu i pol dana.

Hrvatski strateg je cijelu svoju trenersku karijeru proveo u Italiji. Počeo je kao trener U19 momčadi Genoe, bio pomoćnik Gasperiniju u Interu, a prvi samostalni posao u seniorskom nogometu bio mu je onaj na klupi Mantove. Kasnije je vodio Crotone, u čak tri navrata je sjedio na klupi Genoe, da bi od 2019. do danas ostvarivao sjajne rezultate na klupi Hellas Verone i Torina. Konstantno ga se povezuje s najvećim talijanskim klubovima, zanimljivo je da ga se prije početka sezone 'svim silama guralo' na klupu Napolija, ali on je već godinu i pol dana na čelu Torina s kojim ostvaruje veoma dobre rezultate u veoma zahtjevnim okolnostima (odlasci Bremera, Belottija, Lukića, Lyanca…).

Southamptonu prije početka sezone nitko nije predviđao borbu za goli život, a budući da se Jurić sa istom u više navrata susretao u svojoj trenerskoj karijeri, mnogi vjeruju da bi njegov dolazak bio idealan. Jednako tako, mnogi navijači smatraju kako taktički neodgovornim Svecima treba jedan 'Talijan' na klupi, baš kao što je 'plus' za njegov dolazak i činjenica da je Hrvat te bi odmah zasigurno kliknuo s Dujom Ćaletom-Carom te Mislavom Oršićem prema kojem se Jones ponio užasno.

Bilo kako bilo, Sveci traže novog lidera, Jurić je opcija, ali ne jedina. Problem stvara njegov ugovor, a da istog nema, na recepciji kluba bi se već uvježbavao izgovor 'dobar dan' kako bi se pozdravilo novog trenera. Zasad to, vjerojatno, neće biti potrebno. Iako, tko će ga znati s Englezima… (I.A.S.)



Tagovi

Ivan JurićSouthamptonTorino

Ostale Vijesti