Sve ostaje u obitelji: Otac otkupio sina nakon što je pogotkom riješio veliki derbi!

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 28.02.17. | 16:55

Zlatko Zahovič nakon derbija je otkupio ugovor sina Luke koji je ovaj potpisao sa Heerenveenom.

U subotu je veliki slovenski derbi pripao Mariboru, koji je s 1:0 u Ljudskom vrtu svladao rivale iz ljubljanske Olimpije. Strijelac jedinog pogotka bio je Luka Zahovič, veliki talent slovenskog nogometa i sin slavnog slovenskog internacionalca Zlatka Zahoviča, koji sada obnaša dužnost sportskog direktora „Ljubičastih“ iz Maribora.

Danas 21-godišnji Luka preselio je u nizozemski Heerenveen 2015. godine, nakon što je u prvoj seniorskoj karijeri u Mariboru kao tinejdžer zabio petnaest pogodaka, između ostalog i Sportingu u Ligi prvaka. Cifra za koju je prešao nikada nije definirana, ali se spominje kako je Heerenveen za trogodišnji potpis mladog talenta izdvojio 700 tisuća eura odštete Mariboru.

Ipak, tamo se i nije naigrao, pa ga je Heerenveen ove sezone vratio u Maribor na posudbu. Tu se ponovno sjajno snašao, ubacivši već 11 golova ove sezone, između ostalog i ovaj vrlo bitan, protiv Olimpije. To je nagnalo oca Zlatka da izdvoji sredstva i aktivira klauzulu od 250 000 eura za otkup njegovog ugovora iz nizozemskog prvoligaša.

Tako je praktički otac prodao i ponovno otkupio sina, a da je Maribor ostao u plusu nekih pola milijuna eura. Dobar obiteljski posao.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Zlatko ZahovičLuka ZahovičMaribor

Ostale Vijesti