Sve momčadi Eura U-21: Evo koliki je tečaj da Hrvatska osvaja

Vrijeme Čitanja: 4min | pet. 14.06.19. | 13:27

Bacite oko na ponudu prvog kola i okladu na konačnog prvaka.

SKUPINA A

BELGIJA

Prvak Europe – tečaj 15,0

Izbornik Johan Walem nije imao sreće. Standardni reprezentativci Zinho Vanheusden i Landry Dimata ozlijedili su koljena i neće biti na raspolaganju. Dion Cools na pripreme stiže nakon što se tek oporavio od loma vilice. Prvi put je tu 17-godišnji vunderkind Anderlechta Yari Verschaeren, iako nije bio prisutan tijekom cijelih priprema, jer je imao ispite u školi.

ITALIJA

Prvak Europe – tečaj 6,50

Talijani su kao domaćini okupili moćan sastav, pa su u momčadi Lugija di Biagija i Gianluca Mancini, Alessandro Bastoni, Lorenzo Pellegrini, Federico Chiesa, Moise Kean i Nicolo Zaniolo, sve igrači koji su već igrali za seniorsku selekciju Azzurra. Nema samo golmana Gigija Donnarumme i njegovog suigrača iz Milana Davidea Calabrije, koji je odsutan zbog ozljede butine. Tu su i Cutrone, Tonalli, Locatelli... Opasna momčad.

POLJSKA

Prvak Europe – tečaj 70,0

Autsajderi u skupini A. Bartosz Kapustka, koji je eksplodirao na Euru 2016, pa potom nestao, vraćen je u U21 selekciju, ali je zbog ozljede ipak otpao. Prva zvijezda je Dawid Kownacki, napadač Sampdorije koji je sezonu završio na posudbi u Fortuni, a s 11 golova bio je najbolji strijelac kvalifikacija. Iz Serije A tu su i Bartlomiej Dragowski, Szymon Zurkowski i Fillip Jagiello. U ovakvoj grupi i bod bi bio dosta od Poljaka, iako su na U21 razini iznenađenja moguća.

ŠPANJOLSKA

Prvak Europe - tečaj 5,50

Još jedan ozbiljan kandidat za pobjedničko postolje predvođen Danijem Ceballosom, najboljim igračem Europskog prvenstva 2017. Zato nema drugog Realovog asa Marca Asensija, pa ni Barcinog tandema Carles Alena – Marc Cucurella, koji je pao na posljednjem filteru što dovoljno govori o konkurenciji u španjskoj momčadi. U njoj će zato svoje mjesto naći Dinamov Dani Olmo koji je bio na korak od poziva u A selekciju, ali se Enrique odlučio za Fabiana Ruiza.

Prvo kolo, nedjelja, 16. lipnja

18.30, Reggio Emilia: (3,50) Poljska (3,25) Belgija (2,05)

21.00, Bologna: (2,95) Italija (3,10) Španjolska (2,40)

SKUPINA B

AUSTRIJA

Prvak Europe – tečaj 70

Momčad im je puna igrača koji korijene vuku s prostora bivše Juge, a od seniorskih  reprezentativaca imaju Kevina Dansa (Augsburg), Philippa Lienharta (Freiburg, nekoć Real Madrid), Stefana Poscha (Hoffenheim), Alexa Schlagera (Salzburg) i Hannesa Wolfa (Salzburg). Nedostaju Valentino Lazaro (Hertha), Konrad Laimer (Leipzig) i Maximillian Webber (Sevilla).

 

DANSKA

Prvak Europe – tečaj 15

Victor Nelsson i Robert Skov (osam golova u kvalifikacijama) bili su u A selekciji za utakmice s Irskom i Gruzijom, na Apenine putuje i stoper Sampdorije Joachim Anderson, iako nije sasvim spreman, dok su u prekjučerašnjem porazu od Hrvatske u Puli najviše prikazali Jacob Bruun Larsen iz Borusije Dortmund i Philip Billing iz Huddersfielda.

NJEMAČKA

Prvak Europe – tečaj 6,50

Izraziti favoriti u skupini, tu su četvorica igrača koji su sudjelovali u pohodu na europsku krunu prije dvije godine u Poljskoj: Levin Oztunali, Mahmoud Dahoud, Valdemar Anton i Nadiem Amiri. Golmana Alexandera Nubela već uspoređuju s Manuelom Neuerom, Jonathan Tah se vratio iz A reprezentacije, tu su i braća Eggestein, Max i Johanes. Nema Schalkeovog Cedrica Teucherta, strijelca sedam golova u kvalifikacijama. Tamo su Nijemci inače bili najefikasnija reprezentacija.

 

SRBIJA

Prvak Europe – tečaj 25,0

Nema sumnje da će poslije transfera vrijednog 60.000.000 eura sve oči biti uprte u Luku Jovića, ali nemojmo zaboraviti da su tu i Nikola Milenković, Andrija Živković, Nemanja Radonjić i Saša Lukić. U žestokoj konkurenciji posljednji filter nisu prošli Dušan Vlahović, Petar Mićin, Nemanja Mihajlović, Luka Ilić, pa iz ne sasvim razjašnjenih razloga ni Marko Grujić.

 

Prvo kolo, ponedjeljak, 17. lipnja

18.30, Trst: (1,90) Srbija (3,35) Austrija (3,90)

21.00, Udine: (1,65) Njemačka (3,60) Danska (5,10)

 

SKUPINA C

HRVATSKA

Prvak Europe – tečaj 25,0

Hrvatska mladost vraća se na Euro do 21 godine prvi put nakon 15 godina, srećom ozljeda Ivana Šunjića protiv Danske nije ozbiljnije prirode, a do prve utakmice Nikola Vlašić bit će potpuno oporavljen i spreman je povesti Vatrene s kapetanskom vrpcom oko ruke. Alen Halilović, Josip Brekalo trebali bi biti dovoljni za solidan nastup. Duje Ćaleta Car zahvalio se izborniku na pozivu i radi „klupskih zahtjeva“ odbio nastupiti.

ENGLESKA

Prvak Europe – tečaj 5,00

Prvi favoriti za zlato, osobito nakon što su Englezi zaredali s pobjedama na velikim natjecanjima u mlađim  uzrasnim kategorijama . Angus Gunn, Tammy Abraham i Demarai Gray su ostali iz momčadi  koja je prije dvije godine stigla do polufinala. Iz Manchester Cityja je tu Phil Foden,  pa dalje Dominic Solanke, Reiss Nelson, James Maddison... Nije slučajno što su na vrhu liste favorita, jer ovi momci davno su naučili kako se igra ozbiljan seniorski nogomet.

FRANCUSKA

Prvak Europe – tečaj 6,00

Najbitnija vijest iz francuskog tabora – nema kapetana Abdoua Dialoa jer će morati na operaciju. Ali koliko je u stvari duboka klupa Tricolora najbolje svjedoči to što su Valencijin Mouctar Diakhaby, Alain Saint Maximin iz Nice i Marseileov Maxime Lopez mogli samo do popisa rezerva. Na koncu nisu upali, kao ni Jean-Kevin Augustin. Posrećilo se jedino Marcusu Thuramu, koji je upao umjesto bolesnog Martina Terriera, najboljeg strijelca Francuske u kvalifikacijama.

RUMUNJSKA

Prvak Europe – tečaj 100

U ovakvoj skupini ne daju im se nikakve šanse, osobito zato što je veznjak Razvan Marin, koji je za 12.500.000 eura prešao u Ajax, prioritet dao klubu, a ne U21 selekciji. Ali zato Rumunji kontriraju francuskom Thuramu sinom još jedne fudbalske legende: Ianisom Hagijem. Vitorul njegovog oca Georghea Hagija ima čak šestoricu predstavnika. Talentirani su uvijek bili, ali igrači iz rumunjskog prvenstva teško će protiv onih iz Premier lige i Ligue 1.

 

Prvo kolo, utorak, 18. lipanj

18.30, San Marino: (3,60) Rumunjska (3,30) Hrvatska (2,00)

21.00, Cesena: (2,55) Engleska (3,10) Francuska (2,75)

(foto: Pixsell)

 


Tagovi

Europsko prvenstvo U-21

Ostale Vijesti