Germania Sport Ilustracija
Germania Sport Ilustracija

Sve je spremno za golijadu u Gdanjsku!

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 26.05.21. | 14:26

Tko će večeras podignuti pehar

 Postavljena je pozornica u Ganjsku za finale Europske lige, utakmicu koja će definirati sezonu Villarreala i Manchester Uniteda. Pobjeda u finalu samo može donijeti oznaku uspješnog za ovu sezonu, s obzirom na to da je Villarreal završio La Ligu kao sedmi, a Manchester United je bio uvjerljivo iza Cityja na drugom mjestu.

4.70 VILLARREAL 3.60 MAN UTD 2.00

Glavno oružje Villarreala je strateg Unai Emery koji ima tri osvojene Europske lige sa Sevilllom, dok Žuta podmornica tek ima tri polufinala ovog natjecanja. Španjolac je najuspješniji trener ovog natjecanja, ali u ovom susretu nemaju ulogu favorita jere se susreću sa slavnim Manchester Unitedom, viceprvakom Engleske. Ole Gunnar Solskjaer možda nema trofejni pedigre svog kolege, ali njegova momčad Manchester Uniteda eliminirala je Real Sociedad, AC Milan i Romu da bi stigao tako daleko.


U ovoj utakmici gledat ćemo zasigurno neke od najubojitih napadačkih arsenala u Europi. S jedne strane su Moreno, Alcacer i Bacca koji su kombinirano zabili 50 golova u svim natjecanjima, a s druge je Cavani koji u posljednje vrijeme neoprašta nikome uz pratnju Rashforda i Bruna Fernandesa. U posljednjih 18 utakmica United nije zabio tek jednom, a u ovom susretu obranu će oslabiti izostanak Harryja Maguirea zbog ozljede.

4.70 VILLARREAL 3.60 MAN UTD 2.00

Posljednjih sedam utakmica zabili su 14 golova, a šest utakmica je bilo s preko 2,5 golova po utakmici. Kako smo spomenuli tu su i dva najbolja strijelca Europske lige Gerard Moreno i Paco Alcacer pa je golijada neizbježna u ovom susretu.

Ako bi se kladili na pobjednika uzmite u obzir da je Manchester United ove sezone samo četiri puta gubio izvan Old Trafforda. Što se tiče izostanaka, Villarreal je zbog ozljeda bez Chukwuezea, Iborre i Foytha, a United nema Jonesa, Martiala i Maguirea koji je pod upitnikom.

MOGUĆI SASTAVI:

Villarreal: Rulli; Pedraza, Torres, Albiol, Gaspar; Trigueros, Parejo, Capoue, Pino; Alcacer, Moreno

Manchester United: De Gea; Shaw, Lindelof, Tuanzebe, Wan-Bissaka; Fred, McTominay; Pogba, Fernandes, Rashford; Cavani


Tagovi

Europska ligaVillarrealManchester United

Ostale Vijesti