MATTHIAS BALK/Reuters
MATTHIAS BALK/Reuters

Sve je izvjesniji Flickov odlazak iz Bayerna, poznat je i glavni razlog

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 07.04.21. | 09:49

Spominje se u kontekstu novog trenera Elfa.

Prema informacijama kojim barataju njemački mediji, točnije Bild, pucanje ljubavi na relaciji Hansi Flick - Bayern je sve izglednije.

Naime, već neko vrijeme tamošnje medije 'zabavlja' svojevrsna netrpeljivost između Flicka i sportskog direktora, Hasana Salihamidžića. Nakon jedne utakmice, Flick je žustro odgovorio igračkoj legendi kluba, na što mu se kasnije ispričao te su stvar izgladili, no čini se da je to samo dio problema između njih dvojica.

Trener njemačkih/europskih/svjetskih klupskih prvaka i jedina osoba, uz Guardiolu, koja je klub vodila do svake moguće titule u natjecanju u kojem je klub sudjelovao, želi veću odluku u odlučivanju oko transfera što je donekle regularna praksa kada se radi o provjerenim trenerskim imenima koji svojim upravama često dostavljaju popis željenih imena.

Međutim, situacija je u Bayernu - kao standardno pomalo rigidnoj sredini - ipak nešto drukčija, a o tome je i bivši trener, naš Niko Kovač, više puta govorio. Sportski direktor Salihamidžić trenutno ima glavnu riječ po pitanju ulaznih i izlaznih transfera, a tako će i ostati, ako je vjerovati medijima u Njemačkoj. Na njegovoj strani je klupska uprava zbog čega dolazi do internih sukoba uoči jako bitnog susreta koji Bavarce očekuje večeras u Ligi prvaka protiv PSG-a.

Nije Flick netko bez fige u džepu. Posljednji uspjesi koje je ostvario na klupi Bavaraca iznimno su mu podigli cijenu u trenerskom svijetu i uzdigli ga na svojevrsni pijedesetal po pitanju trenera, a najviše ga se spominje u kontektu novog trener Elfa. Joachim Loew nakon 15 godina napušta klupu reprezentacije četverostrukih prvaka svijeta i postoji sasvim realna mogućnost da nakon njega na nju zasjedne upravo Flick.

To ne bi bio loš razvitak događaja, tome se nadaju pojedine struje u DFB-u (Njemačkom nogometnom savezu), a ostaje za vidjeti što će se još događati u Munchenu.

Večerašnja utakmica dobra je ishodišna točka za daljnje praćenje zbivanja...


Tagovi

Hans-Dieter FlickHasan SalihamidžićBayern

Ostale Vijesti