THILO SCHMUELGEN/Action Images
THILO SCHMUELGEN/Action Images

Sunovrat slavnog kluba: U sezoni praktički izmijenili više trenera nego što su bodova osvojili

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 02.03.21. | 20:03

Nije lako biti fan momčadi iz Gelsenkirchena.

Nadamo se da ne zamjerate na slobodi prilikom pisanja naslova, budući da nije istinit, no, svejedno nije daleko od istine.

Nekad slavni njemački klub i redovni sudionik europskih kupova, Schalke 04 iz Gelsenkirchena, danas tavori na dnu Bundeslige sa samo devet bodova te je izvjesno očekivati relegaciju u drugi rang njemačkog nogometa.

Unatoč tome što su se neki igrači, poput Huntelaara i Kolašinca, vratili pomoći klubu za kojeg je besplatno pristao igrati veliki Vedad Ibišiević, slika na tablici priliči kakvoj osmrtnici.

Mainz im bježi osam bodova te je izvjesno da nas u idućoj sezoni, u drugom razredu Bundeslige očekuje nostalgični njemački derbi - između HSV-a i Schalkea.

Međutim, ako je nešto pokazatelj koliko klubu ide loše - to su izmjene trenera. Klub je dao otkaz Christianu Grossu, jedinom treneru koji je ove sezone slavio s ekipom, i to 4:0 protiv Hoffenheima, ali ni to mu nije pomoglo te je zadnjeg dana veljače dobio otkaz, uz još neke članove stožera.

Rudari su za novog trenera proglasili Dimitriosa Grammozisa, njemačkog Grka koji je donedavno bio trener Darmstadta. Samo ćemo napomenuti da je sezonu s klupe krenuo David Wagner, zatim ga je zamijenio Manuel Baum. Potom je Huub Stevens po četvrti puta zauzeo trenersku poziciju u klubu, no i on je bio zamijenjen spomenutim Grossom, kojeg je pak sada zamijenio Grammozis. Vidjet ćemo hoće li njegov trenerski vijek biti duži, ali nam se iz ove perspektive čini da bi duže izdržao na klupi Chelseaja pod Romanom Abramovičem nego Schalkea, kako stvari stoje...



Tagovi

SchalkeDarmstadt

Ostale Vijesti