Sunovrat karijere ili posljednja šansa za povratak: Za šest godina od Milanovog glavnog igrača, do Las Palmasovog megapojačanja (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 02.08.16. | 10:39

Kevin-Prince Boateng je našao novi klub.

Prvi komentar za prelazak Kevina-Princea Boatenga u Las Palmas kod većine zaljubljenika u najvažniju sporednu stvar na svijetu vjerojatno bi glasio kratko i jasno - sunovrat. Ali to je opis za kompletnu njegovu karijeru, koja je prije samo šest godina bila na vrhuncu, a sada je sve bliže dnu, iako reprezentativac i nekadašnja velika nada Gane ima svega 29 godina.

Čelnici Las Palmasa su bili uporni i praktično jedini konkretni od početka ljetnog prijelaznog roka, pa su službeno objavili da će večeras od 18 sati na stadionu Gran Canaria predstaviti veliko pojačanje uz besplatan ulaz za sve navijače. Konačni dogovor je postignut protekle noći, a Boateng će danas u 13 sati privatnim zrakoplovom sletjeti na Kanarske otoke i kao slobodan igrač potpisati ugovor s novim klubom.

Ipak, što o takvom transferu reći za karijeru kojoj su svi predviđali beskrajan uspon. Može se reći da je na vrhuncu bio samo prve tri sezone u Milanu (2010. – 2013.), kada je odigrao 98 utakmica za Rossonere i postigao 15 golova, a sve ostalo je predstavljalo plivanje na tom valu. Na njegovom transferu je još 2007. godine profitirala Hertha, koja je 20-godišnjeg megatalenta prodala Tottenhamu za 8.000.000 eura, a kasnije je ponovo eksplodirao kao član Genove, pa ga je Milan, zajedno s posudbom, platio 10.000.000 europskih novčanica.

Milan je taj novac vratio njegovom prodajom u Schalke na ljeto 2013. godine, ali je u Gelsenkirchenu na visini zadatka ponovo bio samo godinu dana, pa je prošle zime stigao nazad na San Siro, ali samo na šest mjeseci i 10 odigranih susreta u svim natjecanjima.

Boateng je ovog ljeta sasvim sigurno iščekivao neku bolju ponudu od Las Palmasove, ali ona, barem ne ona prava, ipak, nije stigla, pa je odlazak u španjolsku Primeru bio jedini moguć. Klub s Kanarskih otoka ovog ljeta je jasno pokazao da sljedeće sezone želi zaigrati još ozbiljniju ulogu u španjolskom prvenstvu. Prije Boatenga u klub su u dosadašnjem tijeku prijelaznog roka stigli Helder Lopes, Michel, Marko Livaja i Mauricio Lemos, pa bi momčad Quique Setiena mogla bit pravi hit sljedeće sezone.

Las Palmas sezonu počinje gostovanjem kod Valencije na Mestalli u ponedjeljak 22. kolovoza, gdje će odmah nagovijestiti svoje krajnje domete.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici


Tagovi

Kevin-Prince Boatengprijelazni rokLas Palmas

Ostale Vijesti