Suluda ideja škotskog Saveza – 4 najveća rivala igraju isti dan na istom stadionu

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 28.09.18. | 10:05

Nevjerojatna ideja.

Da čelnici nogometnih Saveza mogu imati svakakve ideje koje planiraju provesti u djelo znamo već odavno.

ODIGRAJ Celtic - Aberdeen

Međutim, dosadašnje ideje većinom nisu bile vezane uz sigurnost samih ljudi u publici. Odluka Škotskog nogometnog saveza zato je u kategoriji 'Vjerovali ili ne'.

Naime, oni su odredili kako će utakmice polufinala biti igrane 28. listopada. Ne bi tu bilo nikakvih problema da u obje utakmice nisu domaćini klubovi iz Glasgowa – Rangersi i Celtic. Da stvar bude još naelektriziranija, Rangers će igrati protiv Aberdeena, dok će Celtic biti domaćin Heartsi, a ta četiri kluba predstavljaju 4 najveća i najmrža rivala u škotskom nogometu.

Iako su izvorno u ždrijebu Rangersi i Celtic bili razdvojeni, Savez nije mogao premijestiti jednu utakmicu u subotu, drugu u nedjelju jer oba kluba imaju utakmice u Europskoj ligi prethodni četvrtak. Jedan klub bi stoga imao manje od 48 sati odmora, što ipak nije opcija, da se ne bi nekoga favoriziralo. Druga opcija bila je da se jedna utakmica održi u Glasgowu, a druga u Edinburghu, ali odlučili su se za ovaj ekstravagantan potez sa istim domaćinstvom u istom danu.

Rangersi i Aberdeen bi trebali igrati u vrijeme ručka, dok bi se potom navijači na Hampden Parku izmijenili jer je utakmica Celtica i Heartsa na rasporedu navečer.

Policija će imati pune ruke posla.

 

 

(Foto: Reuters)


Tagovi

škotski premiershipHeartsAberdeenGlasgow RangersCeltic

Ostale Vijesti