REUTERS/Fabrizio Bensch
REUTERS/Fabrizio Bensch

Šuker: "Nećemo dozvoliti dvanaest klubova da kontroliraju europski nogomet"

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 19.04.21. | 16:02

Predsjednik HNS-a osvrnuo se na osnivanje Superlige

Predsjednik HNS-a Davor Šuker za španjolske novine Marca rekao je kako UEFA neće dopustiti osnivačima Superlige da kontroliraju europski nogomet.

„Iz UEFA-e nećemo dopustiti urušavanje nogometne piramide temeljene na solidarnosti među klubovima i među 55 europskih nogometnih saveza. Dvanaest klubova ne može kontrolirati čitav europski nogomet, a to kažem iz svog igračkog iskustva. I to kao bivši igrač dvaju od tih klubova, Real Madrida i Arsenala, a sada i kao osoba koja upravlja Savezom“, rekao je Šuker koji je i član izvršnog odbora krovne europske organizacije.

12 bogatih klubova objavilo je u nedjelju navečer osnivanje Superlige u kojoj bi uskoro trebalo biti 20 članova. U tom novom natjecanju sudjelovali bi španjolski Real Madrid, Barcelona i Atletico Madrid, zatim engleski Arsenal, Chelsea, Tottenham, Liverpool, Manchester City i Manchester United, te talijanski Juventus, Milan i Inter.

“Nogomet kakav poznajemo sada treba i dalje biti takav. Treba dopustiti malim klubovima i onima srednje veličine da se natječu protiv velikih te da ih pokušavaju pobijediti. To je sport kakvog svi želimo, a kojeg ne žele malobrojni vlasnici klubova. Potrebno je zahvaliti političarima poput Macrona i Johnsona jer su se svrstali na stranu nogometa kakvog mi želimo. Sada je jasno da ovi klubovi žele imati svoje vlastito natjecanje, no što će biti s dječacima iz podmlatka? Hoće li oni, kao uvijek, željeti nogomet u kojem bi igrali, natjecali se i rasli kao igrači?”, pitao se Šuker.



Tagovi

Davor ŠukerHNSSuper liga

Ostale Vijesti