Sudar rezervnog Hajduka i oštećene Rijeke, ali Jadranski derbi je ipak derbi

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 01.12.19. | 09:04

Očekujemo jako zanimljiv dvoboj u Splitu.

Oba sastava imaju podjednako velike šanse za osvajanje sva tri boda, a iako je trenutno Hajduk drugi, a Rijeka tek peta, dojam je kako je ovo mjesto Hajduka „nevjerojatan uspjeh“ ukoliko uzmemo u obzir sve probleme s kojima su se u početku sezone susreli Orešćanin, a kasnije i Burić.

Pogledaj tečajeve za utakmicu Hajduk - Rijeka

Hajduk današnju utakmicu dočekuje bez praktički cijele obrane. Nema kapetana i povremenog reprezentativca Josipa Juranovića radi ozlijede, Vušković će neko dulje vrijeme provest van terena radi teškog loma noge, Šimić, Ismajili i Kalik suspendirani su zbog tri žuta kartona, a kao da Splićanima nije dosta problema pa se cijelom tom društvu pridružio i Filip Bradarić, jedan od ponajboljih veznjaka lige.

Tako će na vratima Hajduka biti mladi Ljubić (nema niti Posavca), u obrambenoj bi liniji trebao debitirati na velikoj sceni mladi Radić, Nejašmić će biti „ball winning midfielder“, mjesto „desetke“ rezervirano je za Miju Caktaša, dok bi u napadu trebali lutati Jairo i Jradi.

Rožman je također u ne tako dobroj situaciji, ali na svu sreću po sve simpatizere Rijeke ipak je ona nešto bolja nego kod njegovog kolege Burića. Kada je riječ o izostancima nedostajat će samo Kvržić, dok bi svi ostali, barem prema najavama, trebali biti spremni.

U obrambenoj liniji glavnu će riječ voditi Župarić, dok će na Kvržićevo mjesto doći Tomečak. Lepinjica i Halilović držat će svari pod kontrolom (neki predviđaju i start Capana od samog početka), dok je ofenzivni dio momčadi očekivan ali uz jednu malu zamjenu – Murić van, Acosty unutra.

Napdač rodom iz Gane jedan je od krilnih napadača koji najbolje radi na dubini od svih njegovih kolega u HNL-u, a kada je uz njega tu i Andrijašević koji ima izvanrednu moć zapažanja kako i kada krenuti u presing onda su stvari potpuno jasne koji su taktički naumi Simona Rožmana.

Oba trenera bez imalo sumnje traže sva tri boda u današnjem ogledu, a moglo bi se dogoditi da dobijemo ljepoticu kola s puno pogodaka pred prepunim tribinama. To bi onda bio pravi Jadranski derbi.

U nastavku teksta pogledajte moguće sastave oba trenera:

(foto:Pixsell)


Tagovi

HajdukRijekanajava 1.HNLJadranski derbiSimon RožmanDamir Burić

Ostale Vijesti