Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Sudački rat u HNS-u: Batinić podnio ostavku i poručio da je Marić navođen iz Međugorja

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 11.03.21. | 18:15

Marić nije osoba koja spaja, već dijeli nogometnu obitelj i društvo. Po mom mišljenju predsjednik Komisije sudaca u ovom ‘osjetljivom’ trenutku mora biti osoba koja ima svoj stav i mišljenje, netko tko se može othrvati raznim utjecajima i pritiscima, napisao je Batinić

Nema mira među hrvatskim nogometnim sucima. Činilo se kako će stvari krenuti na bolje nakon Miškovićeve metle, no pravi rat tek je počeo. Naime, član novoizabrane Komisije nogometnih sudaca, Damir Batinić, podnio je ostavku i okomio se na šefa sudaca Brunu Marića, ali i na sam Izvršni odbor.

Naime, Batinić u otvorenom pismu, koje je adresirao na predsjednika HNS-a Davora Šukera, izvršnog direktora Marijana Kustića te Izvršni odbor, proziva nadređene da su mimo propisa FIFA-e imenovali Marića novim sudačkim šefom, jer on ne ispunjava kriterije za tako visoku funkciju.

„Vi ste kao izvršno tijelo HNS-a zatražili od međužupanijskih odbora prijedlog kandidata za novu KNS-a. Predloženim kandidatima trebali ste dozvoliti da iznesu svoj plan i program rada te sami unutar svoje novoformirane KNS-a demokratskim putem izaberu najboljeg kandidata za mjesto predsjednika. Vi ste mimo Statuta Fife kao krovne organizacije, bez iznošenja plana i programa te razgovora s kandidatima, imenovali Komisiju, dopredsjednika i predsjednika, te je učinili ovisnom o direktnom ili indirektnom utjecaju članova Izvršnog odbora, predstavnika klubova, prisutnih i odsutnih“, napisao je, između ostalog, u pismu.

Podsjetio je Batinić nadležne na grijehe iz Marićeve prošloti te poručio da su ovim imenovanjem dodatno opteretili suce i HNS u cjelini.

„Predsjednik KNS HNS-a prije svega treba biti neovisan čovjek, moralno i društveno priznat, imun na razne utjecaje, bez kompromitirajuće prošlosti, a spreman za novi i drukčiji početak. Jučer imenovani, po mom mišljenju ne ispunjava potrebite kriterije za tako važnu poziciju, nije osoba koja spaja, već dijeli nogometnu obitelj i društvo, suprotan je mojim životnim načelima, načinu na koji sam živio sudačku karijeru, te nema iste životne vrijednosti za koje se zalažem i provodim. Po mom mišljenju predsjednik Komisije sudaca u ovom ‘osjetljivom’ trenutku mora biti osoba koja ima svoj stav i mišljenje, netko tko se može othrvati raznim utjecajima i pritiscima, te onaj tko neće biti ‘daljinski navođen’ iz Međugorja. Zbog svega ovoga molim da me razriješite dužnosti dopredsjednika i člana KNS-a HNS-a”, odlučno je napisao Batinić.

Kompletno pismo koje je Batinić napisao čelnicima HNS-a možete pročitati na dalmatinskom portalu.


Tagovi

Damir BatinićBruno MarićHNS

Ostale Vijesti